Timisoara

Informare pentru biciclisti - apel la propuneri

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
293

Voteaza & Distribuie

Descriere

Informare: despre accesul în zona centrală a bicicliștilor și despre infrastructura pentru bicicliști

În ultimele săptămâni, echipa Verde pentru Biciclete a încercat să afle părerea bicicliștilor în special și a timișorenilor în general cu privire la accesul pe biciclete în zona centrală. Vă reamintim că puteți să vă exprimați părerea aici: www.pedaleaza.ro/semnaturi.
Aceste opțiuni vor fi depuse săptămâna viitoare la Primăria Municipiului Timișoara, alături de semnăturile adunate la Numărătoarea de Toamnă din 4 octombrie 2015 și de propuneri de soluționare a acestei situații. Orice recomandare din partea bicicliștilor este binevenită în acest sens și așteptăm și alte propuneri pe adresa de e-mail contact@pedaleaza.ro.
Pe de altă parte, îi rugăm pe toți bicicliștii să ne semnalizeze problemele constatate pe pistele de biciclete (obstacole, greutăți întâmpinate în deplasarea pe piste, etc), pe adresa de email de mai sus. Acestea vor fi centralizate și depuse de asemenea la Primărie.
Pe de altă parte, la solicitarea noastră a apărut numărul de telefon dedicat sesizărilor în trafic din partea bicicliștilor 0356.913. De astăzi este disponibilă si adresa de email aferentă : sesizaribiciclisti@primariatm.ro. Aceste acțiuni au apărut ca urmare a discuțiilor avute cu bicicliștii care se confruntă cu situația mașinilor parcate pe pistele de biciclete. Nu ne dorim ca această acțiune să atragă antipatia șoferilor, însă solicităm respect reciproc. Conform Regulamentului de Aplicare a OUG 195/2002, art. 142, lit. k și o, este prevăzută oprirea pe pista de biciclete cu 2-3 puncte amendă și 2 puncte penalizare, iar dacă se depășesc 5 minute (staționare), sunt prevăzute 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare.