Timisoara

Prima luna din viata unui bebelus. Curs de Puericultura

Prima luna din viata unui bebelus. Curs de Puericultura

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 7 zile si 15 ore
Vizualizari
1372

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 18 mai 201910:00-13:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Cele nouă luni de așteptare vor trece repede și în curând vă veți ține copilul în brațe pentru prima dată. Și, după cum bine știți, copiii vin pe lume fără manual de instrucţiuni, iar meseria de părinte este una care se ȋnvaţă prin practică. Înainte de naşterea copilului, părinţii au o mulţime de ȋntrebări fără răspunsuri şi o groază de incertitudini: „Cum ȋi fac băiţa dacă nu a picat buricul?”, „Cum ȋi curăţ năsucul?”, „Este bine să ȋl adorm legănat?”, „Cum verific dacă ȋi este frig?” „Când este indicat să-l scot la prima plimbare ȋn parc?”, „Are febră...ce fac acum?”, „Când sun medicul?”.

Cursul nostru „Prima lună din viaţa unui bebeluş. Curs de Puericultură.” tratează aspectele de bază ce ţin de fiziologia şi nevoile concrete ale unui nou-născut, dar şi aspectele psihologice şi emoţionale ale dezvoltării sale.

Pentru a-i putea oferi cel mai bun start ȋn viaţă micuţului vostru, atât din punct de vedere fizic, cât şi emoţional, este foarte important să deţineţi informaţii complete şi corecte, adaptate la cele mai noi studii şi standarde internaţionale.

Întreaga structură tematică este abordată ȋntr-o manieră dinamică şi interactivă, scopul nostru principal fiind acela de a vă antrena, cu multă empatie şi răbdare, ȋn exerciţii practice de ȋngrijire a nou-născutului, şi de a răspunde tuturor temerilor, ȋngrijorărilor şi ȋntrebărilor voastre.

Tematica propusă cuprinde:
• Particularităţile fiziologice ale nou-născutului;
• Scorul APGAR (nota de la naştere);
• Icterul fiziologic;
• Reflexele native ale bebeluşului şi rolul lor;
• Îngrijirea nou-născutului (schimbarea scutecului, băiţa, ȋngrijirea bontului ombilical, igiena organelor de simţ, toaleta organelor genitale) – parte practică;
• Somnul bebeluşului (poziţii sigure de somn, co-sleeping);
• Plânsul bebeluşului;
• Masajul bebeluşului – parte practică;
• Persoanele de sprijin după naştere; Depresia post-natală.

CINE SUSŢINE CURSUL (TRAINER)?
Cursul este susţinut de Dr. Raluca Asproniu, medic rezident pediatru, ȋn cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara.

CINE AR TREBUI SA PARCURGĂ UN ASTFEL DE CURS?
Cursul este recomandat femeilor ȋnsărcinate cu vârsta gestaţională ȋntre 28 – 39 de săptămâni şi partenerilor lor. Vă aşteptăm la acest curs ȋmpreună, deoarece este un curs destinat ambilor părinţi.

DATA CURSULUI: 18 mai 2019.
DURATA CURSULUI: 3 ore, ȋn intervalul 10:00-13:00
LOCAŢIE: Strada Constantin cel Mare 41, Timișoara – STURZ - Centrul de Cercetare şi Dezvoltare a Educaţiei pentru Familie.

COSTUL CURSULUI
Preţul cursului este 150 de lei/cuplu (20% reducere pentru mămicile/tăticii care au participat la „Cursul de pregătire pentru travaliu şi naştere – metoda Lamaze”).

Tatăl participă gratuit la curs şi va obţine atestatul de absolvire a Cursului de Puericultură, având astfel dreptul conform Legii Concediului Paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000 ȋn articolele 6 şi 7, la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare (3 săptămâni), prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucrătoare cu încă 10 zile lucrătoare.

ÎNSCRIERI ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE
Înscrierile încep din data de 9 mai 2019 şi durează până ȋn data de 17 mai 2019.

Pentru a finaliza ȋnscrierea şi a vă asigura locul ȋn grupă, taxa de curs trebuie achitată integral ȋnainte de ȋnceperea cursului.

Înscriere: e-mail la adresa consiliere.prenatala@gmail.com sau printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Centrul.Noi.inceputuri/
După ce aţi solicitat ȋnscrierea la curs veţi primi un mail pentru confirmare şi detalii despre plata cursului.
Înscrierea este considerată validă doar în momentul în care persoana care și-a anunțat intenția de participare a achitat integral taxa de curs până la finalizarea ȋnscrierilor, mai precis până la data de 17 mai, iar organizatorul confirmă înscrierea prin mesaj privat.

Comentariile la postari (fie pe pagină, fie în eveniment) sau selectarea opțiunii "Particip" la eveniment nu sunt considerate înscrieri valide.

Atenţie! Locurile la acest curs sunt limitate, pentru a putea lucra intensiv şi aplicat.