Timisoara

Intalnirea Nationala a Autoreprezentantilor "Ceva de Spus"

Intalnirea Nationala a Autoreprezentantilor "Ceva de Spus"

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
435

Voteaza & Distribuie

Descriere

"Eu și povestea mea" a fost denumirea Întălnirii Naționale a Autoreprezentanților "Ceva de Spus", desfășurată la Băile Felix din 18 până în 20 Octombrie. La această întâlnire au participat autoreprezentanți din Oradea, Deva, București, Lugoj și Timișoara.

La workshopul "Cum să îmi spun povestea", participanții au aflat cum își pot construi propriile povești astfel încât mesajul lor să fie cât mai clar și să poată ajunge mai bine la cei care îl ascultă. La final tinerii au putut pune în aplicare ceea ce au învățat, construindu-și astfel propriile povești într-un mod cât mai atractiv.
"A fost plăcut să pot da mai departe ceea ce la rândul meu am învățat de la cei mai buni scriitori ai momentului. Sper ca aceste sfaturi să le fie de folos" declară Raluca Popescu, copreședinte "Ceva de Spus".
"Munca în Echipă" a fost cel de-al doilea workshop, la care participanții au aflat ce este o echipă. S-a lucrat atât individual cât și în grupuri mici, scopul acestei activități fiind acela de a conștientiza avantajele și dezavantajele muncii în echipă.

"Viața în comunitate" a fost ultimul workshop care a stârnit multe controverse în rândul participanțiilor. Temele abordate au făcut participanții foarte activi și i-a mobilizat să ofere soluții pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. La final, concluzia a fost că incluziunea trebuie să fie prezentă în toate domeniile vieții sociale.

"Mi-au plăcut foarte mult activitățile pe care le-am avut.Mi-am făcut prieteni noi și că am putut vorbi liber și deschis" ne povestește Gabriela Iurci, autoreprezentant din București.

După aceste trei zile, autoreprezentanții au plecat mai uniți și mai dornici să lupte pentru drepturile lor.