Timisoara

Intalniri de lucru pe tema elaborarii dosarului candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
605

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Întâlniri de lucru pe tema elaborării dosarului candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) a continuat săptămâna aceasta seria întâlnirilor de lucru pe tema elaborării dosarului de candidatură. Astfel, la o primă întâlnire cu actori implicaţi în elaborarea strategiilor de dezvoltare a oraşului în domeniul economic, turistic și cultural din partea ADETIM, a Primăriei Municipiului Timişoara, a Institutul Intercultural au fost purtate discuţii în jurul corelării documentelor
strategice ale oraşului şi judeţului cu obiectivele candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Cea de-a doua întâlnire a vizat sectorul cultural şi au fost discutate liniile de program în
vederea alcătuirii programului artistic al anului 2021. Această şedinţă a reunit
reprezentanți ai Teatrului Național dinTimișoara, Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely
Timișoara, Teatrului German de Stat Timișoara, Muzeului Banatului, Muzeului de Artă
Timişoara, Facultăţii de Muzică şi Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, Centrului Cultural German, Asociației Festivalul Baroc, Asociației Via Rumania, Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Festivalului Plai, Asociației Memorialul Revoluției Timișoara, Fundaţiei Județene pentru Tineret Timiş, Societății Musica Antica, Galeriei Calpe și Fundației Triade. Participanții au subliniat rolul esențial al actorilor culturali din oraș, au luat în discuţie neajunsurile şi punctele forte ale peisajului cultural actual din oraş şi cerinţele pentru un an cultural de amploare. Au fost lansate primele idei pentru liniile de program Timişoara 2021- Capitală Culturală Europeană.

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană mulțumește pe această cale întregii
comunități pentru interesul și implicarea în proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021.