Timisoara

Interactive Digital Media Student Contest

Detalii

Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 9 luni si 6 zile
Vizualizari
505

Voteaza & Distribuie

Descriere

Studenții se întrec în multimedia la Interactive Digital Media Student Contest

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia organizează vineri 18 mai 2018, ora 10:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT (Bul. Vasile Parvan, nr. 2B), Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a V-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească care își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Concursul este deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

Secțiunile Concursului IDMSC 2018:

  • Dezvoltare Web / Web Development - aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format
  • Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development - aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul și pentru orice platformă
  • Producție Audio-Video / Audio-Video production - materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje
  • Design grafic / Graphic Design - producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate
  • Internetul Obiectelor / Internet of Things - implementarea unui concept sau dispozitiv IoT care combină hardware, software și date pe o temă de actualitate (de exemplu casă inteligentă, rețea de senzori, roboți, altele).

La concurs se pot înscrie atât studenți individuali, cât și studenți organizați într-o echipă, fără nici o limită cu privire la numărul de proiecte/aplicații înscrise în competiție sau la numărul de secțiuni la care poate să participe un student. Participanții își vor susține proiectele realizate vineri, 18 mai 2018 de la ora 10:00, în fața juriului și a celorlalți participanți. Jurizarea și premierea vor avea loc în aceeași zi.

„Suntem bucuroși să organizăm cea de-a cincea ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media. Continuăm experiența plăcută a anilor trecuți prin organizarea acelorași secțiuni, cu o mențiune specială pentru Internetul Obiectelor, secțiune care s-a dovedit foarte atractivă anul trecut la introducerea sa și pe care o considerăm de tot mai mare actualitate. Competiția reprezintă un prilej important pentru studenții pasionați de multimedia, de tehnologiile interactive, web și mobile, atât prin deschiderea față de angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție”, a declarat Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Director Centrul Multimedia.

Juriul va fi format din specialiști ai Universității Politehnica Timișoara și reprezentanți ai firmelor partenere.

Participanții pot câștiga premii atractive, precum: tablete, monitoare, smartphone-uri etc. Acestea sunt oferite de partenerii noștri: Nokia, Intel Movidius, Cobalt Sign, SafeFleet, Lasting System, Tree Web Solutions.

Centrul de Cercetări Multimedia(înființat în 1996), desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informationale și de comunicare, fiind axat în ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată Antreprenoriat în ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului în ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licență și master în Tehnologii Multimedia și Tehnologii, sisteme și aplicații pentru eActivități (e-media, e-afaceri, e-sănătate, e-guvernare).

Pentru orice informații suplimentare:
Prof.dr.ing. Radu Vasiu, radu.vasiu@upt.ro, tel 0722.516555,
online la http://idmsc2018.cm.upt.ro

V ă mulțumim pentru interesul arătat acestui concurs!

Prof.dr.ing. Radu Vasiu,
Director Centrul Multimedia
Președinte Senat UPT
Universitatea Politehnica Timișoara