Timisoara

Festivalul International de jazz JazzTM - Editia a V-a

Detalii

Web
http://www.jazztm.ro/
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 6 luni si 9 ore
Vizualizari
7272

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cea de-a cincea ediție a festivalului JazzTM aduce, în premierã în România, artiști locali și regionali, jam session-uri nocturne și un proiect special creat cu ocazia evenimentului. Acordurile complexe și variate ale muzicii jazz vor rãsuna din Piața Victoriei, Parcul Civic, Parcul Castelului, dar și din localuri îndrãgite din urbea timișoreanã - AMBASADA, Manufaktura, D`arc și Aethernativ.

Nocturnal Jams este secțiunea specialã a ediției 2017, o premierã pentru festival, și va avea loc în serile de vineri și sâmbãtã. Coordonate de artiști locali, aceste jam-sessions îi invitã la dialog muzical pe toți invitații festivalului. Desfãșurate în localuri cu diferite concepte, dar cu aceeași atmosferã lejerã, care le face speciale pe fiecare în parte, jam session-urile nocturne duc festivalul mai departe de centrul orașului. Cafenelele boeme vor gãzdui timp de douã zile frumusețea unicã a acordurilor nãscute pe loc.

Începând de anul trecut, festivalul s-a mãrit cu douã scene, una în Parcul Castelului și cealaltã în Parcul Civic. Aici vor concerta atât artiști locali, cât și internaționali, oferind celor prezenți ocazia de a se bucura de acorduri de jazz, înconjurați de frumusețea naturii din mijlocul orașului.

Concertele din Parcul Civic vor începe în 1 iulie (sâmbãtã), de la ora 16:00, cu Armies Live!, urmați de The Best Bad Trip, de la ora 17:00. The Egocentrics, care vor concerta începând cu ora 18:30, închid programul serii de sâmbãtã al acestei scene. Artiștii exploreazã o plajã largã de stiluri muzicale, de la rock psihedelic la jazz, oferind contraste puternice și îndrãznețe, improvizație și interludii aventuroase. Tot aici vor concerta, în 2 iulie (duminicã), PeparJam și BAB, de la ora 16:00, respectiv de la 17:00. Seara se va încheia cu Thomas de Pourquery & Supersonic, care vin pentru prima datã în România, aflându-se în turneul de promovare al albumului Sons of Love.

Primul concert din Parcul Castelului are loc sâmbãtã, 1 iulie, și este susținut de Ana Dubyk Quartet, de la ora 16:00. De la ora 17:00, urcã pe scenã Toth Bagi Csaba Balkan , iar începând cu ora 18:00 publicul va avea parte de o nouã premierã pentru România: China Moses. Fiicã a celebrei artiste DeeDee Bridgewater, care s-a aflat anul trecut pe scena din Piața Victoriei a festivalului JazzTM, China Mosesreinventeazã vocal jazz-ul, sparge granițele genului și transmite emoție, pasiune și profunzime, odatã cu fiecare cuvânt. În 2 iulie (duminicã), de la ora 16:00, va cânta Amalia Gaițã. Concertele de la aceastã scenã se vor încheia cu Teo Milea, de la 18:30.

Artistul va aduce publicului o combinație între clasic și contemporan, oferind din nou fanilor compoziții proprii, care vor duce timișorenii în sferele pure ale clapelor albe și negre.

Programul scenei din Piața Victoriei
Vineri, 30 iunie
20:00 Ana Cristina Leonte
21:00 Chick Corea Elektric Band

Sâmbãtã, 1 iulie
20:00 Paolo Profeti European Collective
22:30 Miles Mosley x West Coast Get Down

Duminicã, 2 iulie
20:00 SUBJazz
21:00 Bill Laurance
22:30 Monty Alexander Harlem Kingston Express

Programul Parcul Civic
Sâmbãtã 1 iulie
16:00 Civic - Armies Live!
17:00 Civic - The Best Bad Trip
18:30 Civic - The Egocentrics


Duminicã, 2 iulie
16:00 Civic - Paperjam
17:00 Civic - BAB
18:30 Civic - Thomas de Pourquery & Supersonic

Program Parcul Castelului
Sâmbãtã 1 iulie
16:00 Castel - Ana Dubyk Quartet
17:00 Castel - Toth Bagi Csaba Balkan
18:30 Castel - China Moses

Duminicã, 2 iulie
16:00 Castel - Amalia Gaițã
17:00 Castel - A-C Leonte Reveries
18:30 Castel - Teo Milea

Program Nocturnal Jams
Vineri, 30 iunie
22:30 - Aethernativ
22:30 – D'arc

Sâmbãtã, 1 iulie
00:00 Manufaktura
00:00 AMBASADA

Generale: JAZZ™ se va desfãºura la Timiºoara, în perioada 30 iunie - 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic și alte patru spații speciale pentru jam sessions: AMBASADA, Manufactura, D`arc și Aethernativ. Accesul la JAZZ™ este gratuit. La cele 4 ediții de pânã acum, JAZZ™ a adus la Timiºoara nume precum: Richard Bona, Kurt Elling, David Murray ºi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, o parte dintre aceºtia în premierã în România.
Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial | www.instagram.com/JazzTM_official

Sursa informatii: www.primariatm.ro