Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz, alegerea perfectă pentru un weekend minunat

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
2730

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dacă vrei să faci o mică vacanță la sfârșit de săptămână, să scapi de zgomotul orașului, poți alege să îți petreci timpul în natură. Având în vedere că deja este foarte cald, nu trebuie neapărat să mergi în Deltă sau la Mare, poți foarte simplu să mergi la munte, să faci o drumeție în jurul Lacului Bicaz.

Românii au multe locuri de vizitat în România și multe posibilități pentru vacanțe minunate. Dacă ești îndrăgostit de natură, de peisaje, de frumuseți tainice, trebuie să mergi la Lacul Izvorul Muntelui - Bicaz.

După Porțile de Fier (care are barajul lung de 1100 m), Lacul Bicaz este cel mai mare din țară. Și aici este un baraj impresionant (are lungimea de 435 m și înălțimea de 127 m). Românii nu s-au decis cum să denumească acest lac, unii îl numesc Lacul Bicaz, alții Lacul Izvorul Muntelui, iar alții Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz. Cea mai populară denumire este Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz, astfel ambele denumiri sunt folosite și nu mai apar confuzii pentru cei care vin din străinătate să viziteze aceste locuri minunate.

Lacul Bicaz este la o distanță de 4 km de Bicaz și la 35 km de Piatra Neamț. Lacul Bicaz se întinde pe o distanță de 35 km, între Bicaz și Poiana Largului. Poți porni din amonte, deci chiar de la Poiana Largului, pe drum pe partea stângă a lacului și ajungi la barajul de la Bicaz.

Pădurile din împrejurimile Lacului Bicaz Lacul Bicaz este într-un peisaj de vis, se întinde în zona pădurilor de rășinoase, dar și în zona pădurilor în amestec care sunt atât de frumoase - de fag, brad și molid. De jur împrejurul lacului poți vedea păduri de arțari și de paltini, dar și păduri de stejari care sunt din genul Quercus. La Bicaz simți miros de cetină de brad, de rășină puternic mirositoare de molid și de aromă de pin. Din această zonă nu lipsesc nici alte specii de copaci și arbuști, cum este alunul, măceșul, salcia, arinul. De asemenea, impresionează pădurile de mesteceni din genul Betula verucosa.

La Bicaz pădurile sunt dese, iar în locurile cu zmeură, fragi și mure este posibil să fie prezent și ursul. Aici nu te mai saturi să admiri frumusețea naturii, pentru că oriunde privești totul este perfect – un peisaj sălbatic de vis. Indiferent de anotimp, fie că este primăvară, vară sau toamnă, aici poți petrece un weekend minunat în mijlocul naturii.

În zona Lacului Bicaz poți vedea specii de animale rare Pădurea ascunde tot felul de mamifere, sunt căprioare, veverițe, iepuri, porci mistreți, lupi și vulpi. Nu mai spun de numeroasele specii de păsări care pot fi văzute și ascultate aici. Dintre cele mai populare amintesc de ciocănitoare, alunar, pițigoi, pitulice mică, scatiu, huhurez, uliu porumbar, pupăză, mierlă gulerată și altele. Multe dintre ele sunt specii rare și au un ciripit pe care doar acolo, la Lacul Bicaz, îl poți auzi.

Plimbare cu vaporașul pe Lacul Bicaz La Bicaz poți face o plimbare cu vaporașul pe lac. Nimic nu e mai frumos decât să admiri Ceahlăul de pe lac timp de jumătate de oră, mai ales că prețul biletului este destul de mic, în jur de 10-15 Lei. Masivul Ceahlău este minunat și vei fi impresionat să vezi cum se oglindesc piscurile lui în oglinda lacului. La portul amenajat la acest lac se pot închiria bărci și hidro-biciclete, sau se poate merge cu șalupa pe lac în loc de mini-croaziera cu vaporașul de care spuneam.

Cum trăiesc localnicii? În zona Bicaz se poate admira Piatra Teiului (declarată monument al naturii), stâncile Muntelui Ceahlău, peisajele de vis din zona Izvorului Alb. Aici localnicii au fost dintotdeauna pasionați de pescuit. Majoritatea foloseau mreaja, coșul, undița, cârligul, leasa, năvodul pentru a prinde tot felul de specii de pești din lac. Fauna este alcătuită dintr-o multitudine de specii de pești, ca de exemplu: plătică, oblet, clean, porcușor, păstrăv curcubeu, păstrăv indigen, babușcă, lostriță, scobar și multe altele.

Alte preocupări ale localnicilor sunt obiectele de artizanat din piele și din lemn, coșulețe frumos realizate, solnițele din lemn, oalele din lut, traistele din diferite țesături. Și în prezent poți întâlni artizani care practică în timpul liber diferite meșteșuguri, alături de îndeletnicirile legate de vânătoare, pescuit sau plutărit.

Posibilități de cazare la Lacul Bicaz Dacă îți dorești să stai câteva zile în vacanță la Bicaz ai posibilitatea să te cazezi chiar pe malul lacului în pensiuni și moteluri foarte frumoase. Foarte mulți turiști preferă să vină aici la munte și să stea la cort pentru a fi mai aproape de apă și a face plajă oricât doresc. Mulți dintre ei fac drumeții și se bucură de verdele crud al pășunilor alpine, de peisajul multicolor creat de comorile florei montane în nuanțe de galben, albă-roz, albastru-liliachiu. Aici poți admira flori deosebite care sunt monumente ale naturii: pajiștile de barba-ursului (specia Dianthus spiculifolius), căldărușa (specia Aquilegia vulgaris), laptele-stâncii (specia Androsace lactea), sângele-voinicului (specia Nigritella rubra), etc.

Pe Ceahlău și la Lacul Bicaz fiecare clipă este minunată, totul este frumos: cromatica peisajului, răsăritul sau asfințitul soarelui, natura în general.

De la Bicaz se poate ajunge destul repede la Poiana Teiului, la Broșteni-Vatra Dornei, la Cheile din Zugreni, la Durău și Borsec-Toplița. Oricare din aceste itinerare este o alegere perfectă pentru o vacanță la sfârșit de săptămână, deci nu rămâne decât să te hotărăști să descoperi aceste orizonturi de vis din țara noastră.

Filtre

Destinatii: Romania

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro