Timisoara

Laureati la Gala Excelentei

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
241

Voteaza & Distribuie

Descriere

LAUREAȚI LA GALA EXCELENȚEI
Primăria Timișoara a premiat din nou cei mai valoroși artiști ai orașului la Gala Excelenței. Din partea Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara au fost nominalizați actrița Fall Ilona, actrița Szász Enikő și actorul și regizorul Kocsàrdi Levente.
Doamna Fall Ilona a primit Diploma de Excelență 2017 pentru cariera îndelungată, încununată de nenumărate succese, pe scena Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely", pentru implicarea ei neobosită în viața culturală a comunității maghiare din Banat si pentru interpretarea rolului principal, Regina, în spectacolul „Ultima mutare" care a avut premiera în noiembrie 2016.
Doamna Szász Enikő se distinge prin activitatea dedicată în domeniul actoriei pe scena Teatrului Maghiar, precum și eforturile de promovare a culturii maghiare în Timișoara, mai ales a dramaturgiei maghiare cu spectacolul „Wiener Walzer", care a avut premiera în septembrie 2017.
Actorul și regizorul Kocsárdi Levente s-a remarcat prin creativitatea cu care abordează toate rolurile interpretate la Teatrul Maghiar, pentru entuziasmul inițiativelor teatrale din mediul independent și pentru regia spectacolului „Ultima mutare", care a găsit un mod de comunicare între limbajul artistic autentic și gustul publicului timișorean.