Timisoara

Legea Tinerilor, dezbatuta astazi intens in cadrul Consultarii regionale de la Timisoara

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
409

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Ministerul Tineretului și Sportului a organizat luni, 22 februarie 2016, în prezența domnului Secretar de stat Andrei Popescu în Timişoara, la Centru de Tineret Timisoara, situat la Casa Tineretului din Timisoara, strada Aries, nr. 19, consultarea regională referitoare la modificarea Legii Tinerilor și a îmbunătățirii Metodologiei de finanțare a ONGT/ONGS cu organizațiile neguvernamentale de/pentru tineret, organizațiile neguvernamentale de/pentru studenți, fundațiile județene pentru tineret, reprezentanții organizațiilor de tineret ale partidelor politice, structurile sindicale adresate tinerilor, structurile patronale adresate tinerilor, grupuri informale cât și reprezentanți ai Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret din Regiunea de Dezvoltare Vest.
Au raspuns prezent zeci de persoane din patru judete din zona, iar sicutiile au durat ore bune. „Open Space”-ul organizat la casa Tineretului a facut ca intercatiunea sa fie pozitiva, fiecare tanar prezent aducand argumente pentru o Lege a Tineretului cat mai efiecienta.
„Vrem sa aducem modificari la Legea Tineretului, 350/2006, care sa aiba in vedere nevoile tanarului din ziua de azi. In ultimii 10 ani s-au schimbat multe si astfel ne dorim sa aducem schimbari pozitive. Printre ele asigurarea unei finantari adecvate, dar si finantari care sa vina doar pe baza consultarilor publice facurte prealabil”, ne-a spus secretarul de stat Andrei Popescu.
S-a discutat intens despre Legea privind infiintarea centrelor de informatii si cosilierea pentru tineret, mai ales despre utilitatea lor, despre Legea privind infiintarea si functionarea Consiliului National al Tinerilor din Romania, dar si despre Legea privind instituirea Zilei Nationale a Tineretului.
Toate opiniile participantilor vor ajunge la Bucuresti, via e-mail, pentru o mai buna analiza a situatiei.
Timisoara este una dintre cele 7 locatii in care se desfasoara in aceste luni, Consultari regionale referitoare la modificarea Legii Tinerilor.
Totul se va incheia cu o conferinta de presa ce va fi organizata astazi la Consiliul Judetean Timis.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro