Timisoara

LIFT – boys will be boys

LIFT – boys will be boys

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
44

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 25 aprilie 201919:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Înghesuiți în LIFT în 25 aprilie
Trupa M Studio din Sfântu Gheorghe revine la Timișoara cu cel mai nou spectacol de teatru nonverbal, „LIFT – boys will be boys” – în 25 aprilie, ora 19, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”.
Dansând pe un pătrat de 2x2 metri similar unui ascensor, trei bărbați în costume negre business interacționează într-o atmosferă tot mai tensionată. Lumea contemporană pare în „LIFT” înghesuită în spații sufocante, cutii autiste de beton în care ne izolăm și ascundem (sau apărăm) de ceilalți. Mai mult, spectacolul critică și mediul corporatist de lucru, care dezumanizează și accentuează spiritul de competiție al bărbaților. Spectacolul coregrafiat de Fehér Ferenc a fost selectat deja la Festivalul Festin pe Bulevard București, Festivalul de Teatru Interetnic Odorheiu Secuiesc, Festivalului FADJR Teheran. Interpreții sunt Deák Zoltán, Szekrényes László și Veres Nagy Attila.
„Coregrafia lui Ferenc Fehér te împinge într-o rețea de asociații prin conotații concrete, dar și abstracte: mediul industrial și mediul corporațiilor, spațiul îngust și neutru al liftului, stări de tranziție, elipsă și suspans între etaje, claustrofobie, asociații care deschid mintea spre jocurile imaginației,” spune Varga Anikó. M Studio se numără printre puținele trupe din țară dedicate dansului contemporan și teatrului fizic, iar în ultimii ani a prezentat patru producții la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.
Spectacolul este nonverbal. Biletele se pot lua la teatru sau pe www.biletmaster.ro cu 24/12 lei, iar rezervările se pot face la tel. 0356-450.606 și 0752-111.803. Din cauza sărbătorilor pascale ale etnicilor maghiari, Casa de bilete va fi închisă în 19-22 aprilie.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta