Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Nu amanati deparazitarea de veirmi intestinali! (2)

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
2594

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Am curaj a spune și în acest articol despre importanța deparazitării de viermi intestinali de două ori pe an, primăvara și toamna. Nu ați făcut asta până acum? Ei bine, să porniți aceste tratamente simple și firești de detoxifiere și de prevenție, chiar cu anul care vine. E, de bine!!!

Există forme de prevenție sau de îndepărtare a viermilor intestinali, prin dieta de zi cu zi?

O alimentație simplă, cât mai aproape de forma naturală este îndreptățită să facă asta, însă, câți dintre noi mai au timp de astfel de preocupări?! Totul este în viteză, mâncare prefabricată și sintetizată și, tocmai aceste alimente procesate, cu multă informație de proteină animală ne favorizează creșterea și infestarea cu paraziții.

E bine să știm și să folosim în dieta noastră zilnică:
  • plante – oregano, mentă, aloe, hrean;
  • fructe – afine, lămâi, smochine, rodie, zmeură;
  • semințe – dovleac, pepene verde, muștar;
  • legume – usturoi, ceapă, ardei iute roșu, varză, varză murată;
  • condimente – cimbru, cuișoare, pelin amar, scorțișoară;
  • alge marine – spirulină, chlorella;
  • argilă;
  • ulei de cocos, ulei de oregano.

Nu este ușor a combina toate acestea într-o dietă în care mâncarea este gata condimentată și pregătită numai bine de servit, e drept, însă aceste obiceiuri se pot schimba... Este adevărat, ne trebuie și dorința de cunoaștere a celor simple, de care noi ne-am îndepărtat…

Mai apoi, regulile de igienă sunt esenţiale pentru a te proteja de paraziţi…
  • spală-te pe mâini înainte de masă;
  • spală bine legumele și frunzele verzi pe care le serveşti;
  • nu bea apă nefiltrată, mai ales din izvoare, fântâni;
  • nu mânca icre nesărate sau peşte de lac nesărat;
  • nu consuma carne neprelucrată termic;
  • deparazitează-ţi periodic animalele de companie, câinele sau pisica;
  • nu folosi fecale de câini sau pisici ca îngrăşământ pentru flori;
  • foloseşte dispozitive împotriva ţânţarilor şi musculiţelor.

Inginerul chimist și neobositul nostru cercetător, Ștefan Manea detaliază pe înțelesul tuturor… ’’În prezent, specia umană este infestată masiv cu paraziți. Într-adevăr, acești paraziți au făcut dintotdeauna casă bună cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ’’trematodul intestinal uman’’. Dacă acest parazit este distrus, evoluția cancerului se va opri imediat!’’
Cum, poate trematodul, un banal vierme intestinal să ducă la cancer? În urma cercetarilor efectuate și a încercaărilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat că pacienții cu această maladie, au în ficat parazitul trematod… Nu este deloc de neglijat acest subiect!

William C. Campbell (Irlanda) şi Satoshi Ōmura (Japonia) au fost recompensaţi anul acesta, pentru descoperirile privind o nouă terapie împotriva infecţiilor cauzate de viermi cilindrici, cu premiul Nobel pentru sănătate. Bolile cauzate de paraziţi au afectat omenirea mereu şi reprezintă o problemă majoră în domeniul sănătăţii globale a populaţiei. Bolile parazitare afectează în special cele mai sărace populaţii ale lumii şi reprezintă o barieră uriaşă în faţa eforturilor de ameliorare a sănătăţii şi bunăstării umane pe plan mondial. Laureaţii premiului Nobel pentru medicină din acest an, au dezvoltat medicamente care au revoluţionat tratamentele administrate împotriva unora dintre cele mai devastatoare boli parazitare.

Suntem atât de bine adaptați la mediu, avem un progres incontestabil, ne mai rămâne parcă dorința simplă de cercetare a firescului și a felului în care ar fi bine să trăim, spre împlinirea unei vieți sănătose și frumoase. Crecetarea nutrițională, aflarea celor de trebuință în detoxifierea și menținerea unui organism viguros, reprezintă o etapă esențială în oricare plan de dezvoltare personală. Să dorești a-ți lua responsabilitatea propriei vieți în mâinile tale, să cauți cu bucurie să te cercetezi, e una dintre etapele de creștere și împlinire, un gest de maturitate și conștiință trează.

Fiți respomnsabili și căutați a vă cunoaște și a înțelege ce vă este de trebuință spre a avea sănătate și fericire!

Autor