Timisoara

Anunt Platina KS Language Centre

KS Language Centre din Giroc - tel. 0753.801.328 - prof. dr. Karina Schwarz - organizeaza cursuri de limba engleza, germana si romana pentru adulti si copii in Timisoara

Lugosiada

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
943

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 28 noiembrie 201519:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Evenimentul se înscrie în seria restituirilor conștiinței publice și mai ales a tinerilor a unor personalități artistice mondiale provenite din zona noastră, ediția următoare avându-l ca subiect pe Johnny Weissmüller, născut în cartierul timișorean Freidorf și devenit cunoscut la Hollywood pentru personajul Tarzan.

Béla Lugosi, pe numele real Béla Ferenc Dezső Blaskó, născut în 1882, la Lugoj (la vremea respectivă, Lugos, în Imperiul Austro-Ungar), decedat în 1956, la Los Angeles, a fost un actor celebru mai ales pentru rolul său ca Dracula, mai întâi pe Broadway, mai apoi în prima ecranizare a povestirii clasice despre vampiri a lui Bram Stoker, din 1931. Înainte de emigrare, a avut la Lugoj o carieră actoricească lungă cu roluri in piese shakespeariene cum ar fi: Hamlet, Macbeth, Regele Lear, Richard al III-lea şi Îmblânzirea scorpiei. În '31, când s-a filmat “Dracula”, avea încă dificultăţi cu limba engleză, pronunţia sa din film adăugând o notă în plus de autenticitate personajului, rămas legendar în istoria filmului.

Evenimentul de la Casa Studenţilor se desfăşoară sub tema „Corpul descompus” şi va include instalaţii de pictură şi sculptură ale studenţilor de la Facultatea de Arte (Iancu David, Feier Paul, Popa Adrian, Leş Nicolas), precum şi spectacolul de teatru-dans „Hippolyt”, al specializării Actorie din cadrul Facultăţii de Muzică şi Teatru, o adaptare contemporană după tragedia lui Euripide. ”Corpul este punctul-zero dintre social şi subiect, subiect şi reprezentare. Dincolo de criteriile estetice, expresia sa translatează forţa lăuntrică a actorului, sugerând vise, bucurii, melancolie, pasiuni, obsesii, refulări etc., toate pentru a creea iluzia propriilor trăiri. A experimenta tragedia greacă, pe „firul conducător al trupului” (fir descris în termenii lui Nietzsche) înseamnă a exprima non-verbal toate aceste trăiri. În acest sens spectacolul Hippolytos vrea să decripteze la nivelul expresiei corporale, vise, bucurii, melancolie, pasiuni, obsesii, refulări etc. O mamă vitregă care se îndrăgosteşte de fiul său, un fiu care alege calea fecioriei, zeiţe care se răzbună pasional, un tată orbit de gelozie şi durere, toate acestea într-un spectacol experimental de teatru-dans după tragedia lui Euripide, care, provocând imaginaţia, propune publicului interpretări proprii dincolo de textul vorbit.”

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta