Timisoara

Lumina de la Gospel Fara Bariere

Lumina de la Gospel Fără Bariere

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
2545

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Asociaţia Culturală TGP le mulţumeşte tuturor celor care au contribuit la succesul celei de-a treia ediţii Gospel Fără Bariere, instituţiilor partenere, sponsorilor, partenerilor media, colaboratorilor, muzicienilor care au cântat pro bono, participanţilor la proiect şi nu în ultimul rând publicului, care a donat 3340 de lei pentru Fundaţia "Cristian Şerban".

În week-end-ul 5-6 octombrie o sută de corişti au repetat o singură zi şi au dat trei concerte în două oraşe, sub conducerea muzicală a dirijorului german Dominic Samuel Fritz, preşedintele Asociaţiei şi acompaniaţi de Marcelle Poaty-Souami la pian şi Sergiu Cătană la percuţie. Spectatorii de la "întâlnirea muzicală dincolo de limite" au fost oamenii fără adăpost de la Azilul de Noapte de pe Str. Brâncoveanu, copiii şi tinerii bolnavi de diabet şi hemofilie de la Centrul Medical "Cristian Şerban" din Buziaş si iubitorii de gospel timişoreni. Această ediţie Gospel Fără Bariere a fost sub semnul luminii. Concertele de la Azilul de Noapte şi de la Colegiul "Ion Vidu" s-au încheiat cu premiera noii piese originale a lui Dominic Samuel Fritz, "A blessing", cântată la lumina lumânărilor, cu lumina răspândită ca la Paşte, şi publicul înconjurat de corişti într-un cerc simbolic al perfecţiunii iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Cercul a cuprins duminică la prânz şi publicul din foişorul din grădina Centrului Medical "Cristian Şerban" de la Buziaş, unde coriştii au fost primiţi cu căldură de copii şi chiar şi vremea a fost favorabilă acestei întâmplări minunate, a fost o zi însorită precum feţele şi sufletele celor care au cântat sau doar ascultat, dar au trăit împreună, au împărtăşit bucuria muzicii gospel şi mesajul ei plin de lumină.

A fost pentru toţi cei prezenţi o experienţă emoţionantă, de păstrat în inimă. Gospel Fără Bariere este un proiect lansat acum un an de Asociaţia Culturală TGP, care este şi organizatoarea mai cunoscutului Timişoara Gospel Project. Gospel Fără Bariereeste o întâlnire muzicală dincolo de limite, dincolo de spaţiile convenţionale de spectacol şi de barierele prejudecăţilor, un prilej de comuniune între oameni dincolo de rolurile sociale care îi despart.