Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cinci metode să reduci bugetul pentru îngrijirea autoturismului

Cinci metode să reduci bugetul pentru îngrijirea autoturismului

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
494

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un obiectiv comun tuturor posesorilor de autovehicule este acela de a reduce la minimum cheltuielile cu mașina în fiecare an

Prima opțiune pentru a vă a diminua cheltuielile cu mașina este să aveți un instrument de economisire/de gestionare a banilor (o aplicație pe telefon de exemplu), care vă va ajuta să vă organizați și să vă gestionați toate costurile, putând fi chiar „consilierul dvs. financiar” pentru a putea economisi lună de lună și a vă stabili bugetele. Există, de altfel multe alternative pentru a reduce suma finală pe care o cheltuiți pe mașină, iar cele mai multe sunt legate de consumul de combustibil, dar nu numai.

1. Comandați-vă piesele de schimb online

De la filtrul de aer sau filtrul habitaclu, la cureaua de distribuție, puteți obține 25-60% reducere la costul pieselor, dacă le comandați online. Costurile de livrare rămân de obicei rezonabile, de la 15 la 50 lei per comandă.

2. Revizii periodice

Nu așteptați să vă atenționeze martorii din bordul mașinii pentru a merge la atelier. Efectuați o revizie periodică a tuturor componentelor sale. Verificați uleiul, antigelul, lichidul de parbriz, lichidul de frână, anvelopele etc. Dacă urmați acest sfat, mașina dvs. va funcționa mai bine, va fi mai eficientă și va rămâne în formă bună. Dacă totul este în ordine, aveți mai puține șanse să vă confruntați cu ceva neprevăzut, ceea ce ar crește cheltuielile. În plus, un motor care nu este îngrijit cum trebuie poate crește consumul de combustibil cu până la 50%!

3. Anvelopa potrivită

Reglementările naționale care impun utilizarea anvelopelor de iarnă/vară pentru anumite condiții de drum vă fac să cheltuiți dublu pentru dotarea mașinii cu cele necesare. Alegeți anvelope allseason / crossclimate pentru a vă înjumătăți nota de plată cu procurarea anvelopelor potrivite.

De asemenea, la alegerea anvelopei ar trebui să țineți seama și de performanțele acesteia. Rezistența la rulare se ridică la aprox. 20% din consumul de combustibil al vehiculului. Aceasta afectează eficiența energetică și, prin urmare, și costurile operaționale și emisiile de dioxid de carbon ale vehiculului. Cu cât este mai mică rezistența la rulare, cu atât este mai mic consumul de combustibil. Clasa de eficiență energetică indică rezistența la rulare. Categoriile încep de la A (verde) și se termină cu G (roșu). Clasa A este cea mai bună, clasa G este cea mai slabă, iar clasa D nu este utilizată.

Folosind anvelope de clasă B extrem de eficiente, un autoturism folosește aprox. cu 0,1 litri mai puțin combustibil la 100 km decât o anvelopă de clasa C. Diferența de consum între cea mai bună și cea mai slabă anvelopă (AG) este semnificativă, cifrându-se la aproximativ 0,6 l / 100 km. Anvelopele ușor rulante reduc, de asemenea, emisiile de CO2 cu 14 g / km.

4. Ce alegeți?

Înainte de toate, este important să facem un calcul aproximativ al kilometrilor pe care îi putem parcurge cu mașina înainte de a o cumpăra. Călătoriți constant cu mașina? Aveți opțiuni de a utiliza alte mijloace de transport? După ce ați răspuns la aceste întrebări, trebuie să vedeți dacă merită să aveți o mașină pe benzină, diesel sau una electrică. Autovehiculele pe motorină și cele electrice au un consum mai mic de combustibil, în general, dar vehiculele sunt mai scumpe. Merită să plătiți diferența de preț dacă folosiți mașina intens. Sub 15.000 de kilometri parcurși pe an este mai convenabil să cumpărați un autovehicul pe benzină, dar dacă depășiți 25.000 de kilometri pe an, pariați pe motorină.

5. Trucuri pentru reducerea consumului de combustibil

Cu cât vehiculul are mai multă greutate, cu atât va consuma mai mult combustibil. În timpul sărbătorilor este inevitabil să umpleți portbagajul, dar, în restul anului, asigurați-vă că mașina dvs. nu transportă sarcini inutile. În acest fel, veți reduce consumul, pe lângă îmbunătățirea siguranței, deoarece mașinile mai grele reacționează mai lent.

Totodată, stilul dvs. de conducere este foarte important. În primul rând, atunci când porniți motorul mașinii, nu trebuie să călcați pe accelerator. Singurul lucru pe care îl veți realiza este să consumați mai mult. Dacă mașina dvs. este diesel, așteptați câteva secunde înainte de a porni. Când o faceți, folosiți prima treaptă, dar treceți rapid în a doua. În același mod, încercați să evitați accelerările bruște. Cu cât mențineți o viteză uniformă, cu atât veți consuma mai puțin combustibil. Condusul fără accelerări bruște și frânări premature și folosirea unui GPS pentru a evita kilometri de prisos vă va reduce consumul de combustibil cu cel puțin 10%.

De asemenea, motorul care funcționează consumă foarte mult. Ori de câte ori puteți, opriți-l. De exemplu, este o opțiune bună atunci când vă aflați la semafoare care se schimbă după mult timp sau când există o mulțime de blocaje pe drumuri. De asemenea, evitați pe cât puteți utilizarea aerului condiționat. Iarna ați putea alege să vă îmbrăcați mai bine dacă deplasările cu mașina vor fi scurte și vara să deschideți ferestrele, mai ales atunci când conduceți într-un oraș, unde nu puteți depăși 50 km / oră.

Nu în ultimul rând, comparați prețurile. Astăzi există multe aplicații care vă spun care este cea mai apropiată benzinărie și prețurile acesteia. Prin intermediul lor, puteți compara prețurile. De asemenea, de multe ori, este mai bine să umpleți rezervorul la o benzinărie din apropiere decât să parcurgeți câțiva kilometri până la una mai ieftină. În plus, înainte de a pleca în vacanță sau la drumuri lungi, puteți căuta cele mai ieftine stații de-a lungul traseului, indiferent dacă sunt pe autostradă sau în imediata vecinătate (la mai puțin de 4 km de traseul dvs.).

Concluzie

Toate aceste trucuri sunt ușor de făcut. Le puteți încerca chiar de astăzi. Faceți un buget și un plan cu o aplicație pentru a vă gestiona cheltuielile legate de utilizarea automobilului, comparați aceste cheltuieli și, după câteva luni, veți vedea cum ați reușit să faceți economii.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/masina-trafic-om-graba-volan-1149997/

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro