Timisoara

Mancare de urzici si spanac

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 6 zile si 16 ore
Vizualizari
780

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ingrediente:

- 1 ceapa
- 4 fire de ceapa verde
- 4 fire de usturoi verde
- 1/2 kilogram de urzici
- 1/4 kg spanac
- 2 legaturi de leurda
- 1 lingura faina
- lapte de soya
- ulei de cocos

Urzicile si spanacul se pun intr-o oala cu apa care clocoteste pana cand se inmoaie putin. Se scot din apa fierbinte si se toaca marunt.
Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ceapa verde si se calesc in putin ulei de cocos pentru gatit.
Faina se amesteca cu zeama in care au fiert spanacul si urzicile (150 ml) si lapte de soya (100 ml), apoi se toarna peste ceapa si usturoiul din cratita. Se amesteca pana la omogenizare si se lasa pe foc cateva minute pana cand adaugam urzicile si spanacul tocate marunt.
Se adauga si leurda taiata fasii si se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc, amestecand din cand in cand.

Mancarea de urzici poate fi servita alaturi de cartofi copti in coaja (in varianta de post) sau de ce nu alaturi de friptura de miel.

Pofta buna!

Lavinia Laura Bratu