Timisoara

ManyFest, Festival al Artelor Vizuale, editia a 7-a

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 5 ani si 4 luni
Vizualizari
2594

Voteaza & Distribuie

Descriere


Cea de a saptea editie a „ManyFest", Festival al Artelor Vizuale va avea loc in perioada 20-30 august 2013, la Timisoara, continuand drumul comun pornit cu cel de al doilea festival al asociatiei, „T4T", Festival de Teatru in Limba Engleza pentru Tineri.
In acest an, „ManyFest" va include sectiunile de scurt-metraj, fotografie si grafica. Selectia participantilor pentru cea de-a șaptea ediție „ManyFest" se va desfasura astfel:
In funcție de secțiunea la care se dorește participarea se vor trimite:
• grafica – doua lucrari
• fotografie – doua fotografii
• scurt-metraj – un filmulet de tip documentar, ficțiune sau experimental (cu o durata de maximum 10 minute) care sa aiba la baza conceptul ediției actuale a „ManyFest". Data limita pentru inscrierea in festival este 27 iulie.
Inscrierile se fac in funcție de grupa de varsta, fie la grupa de 14-18 ani, fie la cea de 19-24 ani.
Anul acesta, „ManyFest" dorește sa aduca in fața tuturor participanților ideea de comportament ludic, de joaca, lucrarile de inscriere:
„Fii copil, dar nu unul prea copilaros. Muncește pentru a-ți indeplini visurile, dar nu uita sa te bucuri de viața. Intreaba-te mereu: sunt incantat de ceea ce fac?"
In urma evaluarii acestor lucrari, va avea loc selectia participantilor. Pentru mai multe detalii privind modul de inscriere, contactați-ne la adresa de e-mail contact(at)at4t(punct)org.
ACTIVITATI MANYFEST
1. EXPOZITII
In acest an, in cadrul festivalului "ManyFest" se vor organiza doua expozitii. Prima va fi inaugurata in data de 20 august 2013 in cadrul festivitatii de deschidere a festivalului si va cuprinde toate lucrarile alese in urma selectiei participantilor. Cea de a doua expozitie va avea loc in data de 30 august 2013 si va cuprinde lucrarile finale ale participantilor impreuna cu cele mai bune lucrari din timpul festivalului.
2. FESTIVITATEA DE DESCHIDERE
Festivitatea de deschidere "ManyFest", Festival al Artelor Vizuale va avea loc in data de 20 august 2013. In cadrul acesteia, se vor expune fotografiile, lucrarile grafice si se vor proiecta scurt-metrajele din concurs.
3. ATELIERE
Se vor defasura ateliere de lucru distincte pentru cele trei sectiuni ale festivalului, nivelul de complexitate a acestor ateliere stabilindu-se in functie de nivelul de perceptie al participantilor. Trainerii vor stabili temele aduse in discutie in functie de observatiile facute la adresa tehnicii fotografice si de desen utilizate, respectiv a tehnicii folosite in realizarea filmelor de scurt-metraj. Se urmarește obtinerea unei evolutii in ceea ce priveste nivelul de cunostinte al participantilor in domeniul artei vizuale alese. De asemenea, se va organiza si munca pe teren, atelier coordonat tot de trainer-ul grupei.
4. ALBUM SI DVD "MANYFEST"
In urma finalizarii tuturor lucrarilor din timpul festivalului, va fi publicat un album cu fotografiile si desenele participante, care va contine si un DVD cu scurt-metrajele realizate in cadrul acestei editii. Acest album va fi distribuit gratiuit participantilor la festivitatea de premiere si va fi imparțit in diferite locatii din Timisoara.
5. FESTIVITATEA DE PREMIERE
Festivitatea de premiere si, totodata, de inchidere a festivalului va avea loc in data de 30 august 2013. Vor fi premiate cele mai bune fotografii/lucrari grafice/scurt-metraje de la fiecare grupa de varsta.
Pentru mai multe informatii despre eveniment, accesati at4t.org/manyfest/editia-actuala/ sau www.facebook.com/ManyFestFestivalulArtelorVizuale