Timisoara

Marea inaugurare a Iulius Town Timisoara, orasul din oras

Detalii festival

Web
www.iuliustown.ro
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
482

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 30 august 2019 - Duminica 1 septembrie 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Luminăm #TimișoaraÎmpreună! Trei zile de festival la inaugurarea proiectului mixt Iulius Town

Marea inaugurare a Iulius Town Timişoara, „oraşul din oraş”, va fi sărbătorită timp de trei zile, cu evenimente speciale: intrăm în Cartea Recordurilor * concert Smiley și Fely * Gașca Zurli dă tonul distracției pentru copii * spectacole impresionante de artă stradală.

Iulius Town Timişoara, primul proiect mixt din vestul ţării, realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, este gata să își deschidă porțile. Pe 30 august 2019, va fi inaugurată prima etapă a ansamblului urbanistic, care va include cea mai mare zonă de cumpărături din afara Bucureștiului şi cel mai mare pol de business din regiune.

Cu ocazia inaugurării, în Iulius Town sunt programate trei zile de festival cu evenimente speciale, desfășurate sub sloganul Luminăm #TimișoaraÎmpreună. În perioada 30 august - 1 septembrie, Iulius Town va fi locul de desfășurare al unor spectacole inedite: record mondial, concerte, focuri de artificii, artă stradală, mosaic photo wall, balon cu aer cald pentru a contempla oraşul de la înălţime, instant tattoo şi holograme proiectate pe apă.

Vineri, 30 august, va fi tăiată panglica proiectului Iulius Town şi va fi deschis pasajul auto „Under Town”, care, în ultima lună, s-a transformat într-o galerie de artă murală. 30 dintre cei mai buni artişti străini şi români au luat parte la acest amplu proiect desfăşurat pe o suprafaţă de 2.000 mp. Vizitatorii vor putea admira mozaicul cultural cu ocazia unui vernisaj plin de dinamism, care va îmbina muzica, dansul şi arta.

Seara, timișorenii și turiștii veniți în Iulius Town sunt așteptați la „Microcosmos Acrobatic Show”, o paradă impresionantă de structuri mecanizate gigant, care se vor transforma în scene pentru acrobații aeriene. Spectacolul, susţinut de artişti internaţionali, va fi completat cu muzică și jocuri de lumini.

Sambata, Iulius Town îi aşteaptă pe timişoreni să doboare, împreună cu Iulius Town, recordul mondial Guinness World Records® pentru cele mai multe lumini LED aprinse simultan. La 135 de ani de când Timișoara devenea primul oraș iluminat public din Europa este timpul pentru o nouă premieră.

Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, în Piaţa Consiliul Europei, în faţa clădirii de birouri UBC 3. Accesul publicului în arealul delimitat se va face prin 14 porţi. Aici, fiecare persoană va primi o brăţară luminoasă şi un tichet de acces care va fi scanat, astfel încât numărul participanţilor va apărea, în timp real, pe un ecran de pe scenă. Recordul actual pe care timişorenii trebuie să îl doboare este deţinut de India. Festivalul luminii va continua cu un concert Smiley și Feli și cu un spectaculos foc de artificii.

Sâmbătă şi duminică, Iulius Mall are program extins până la ora 24.00. În plus, primii 550 de clienţi ai zilei, care fac cumpărături în valoare de minimum 150 de lei, vor avea parte de premii instant, constând în seturi fashion cu accesorii PopSocket pentru telefon şi umbrelă personalizată Iulius Town sau invitaţii la Flight Festival, care va avea loc în perioada 27 - 29 septembrie, în Timişoara.

În continuare, balonul cu aer cald din parc îi aşteaptă pe timişorenii doritori să admire proiectul mixt de la înălţime. Sâmbătă, ascensiunile au loc între orele 12.00 şi 20.00, iar duminică între 12.00 şi 22.00.

Vrei să îi faci o dedicaţie specială celui drag? În Iulius Gardens poţi sub forma unei holograme pe apă. Trimite mesajul dorit printr-un SMS la numărul 1747, cu tarif normal, în intervalul orar 20.00 – 24.00, în limita a 40 de caractere, iar acesta va apărea proiectat pe o perdea de apă.

Vizitatorii sunt invitaţi şi la photo booth-ul din Atriumul Iulius Mall să formeze un mozaic foto spectaculos cu propriile imagini. La final, toate fotografiile vor reda un mesaj festiv de mari dimensiuni.

Duminică, 1 septembrie, Gașca Zurli îi așteaptă pe copii și pe părinți la un concert cu voie bună, veselie și zâmbete. Evenimentul va avea loc în Piaţa Consiliul Europei, de la ora 19.00.

Cele trei zile de festival din Iulius Town se vor încheia cu un nou spectacol grandios de artă stradală. După ce vineri i-au încântat pe timişoreni cu acrobaţii aeriene şi cu Insecta Gigant, artiştii francezi revin seara, în parcul Iulius Town, cu o paradă impresionantă, în care cele 12 semne zodiacale sunt transpuse în baloane uriașe iluminate. „Constellations” prezintă universul fantastic al constelaţiilor şi horoscopului, cu cele 12 semne zodiacale transpuse în baloane uriașe.

Programul complet al evenimentelor este pe www.iuliustown.ro.