Timisoara

Medici de top din Europa, de origine romana, si parintele medicinei fetale isi impartasesc experienta cu sute de medici din Romania

Drama la Clinica „Bega”: o femeie a murit in sala de nasteri

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
912

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociația FemHelp din Timișoara, prin doctorii Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan, organizează în perioada 15 – 17 mai 2015, la CRAFT, o conferință medicală în domeniul chirurgiei ginecologice și medicinei fetale cu participare internațională și națională, în cadrul căreia vor fi abordate teme cu privire la standardele profesionale pentru diferite specializări, noutăți rezultate în urma unor cercetări științifice și modul în care acestea influențează practica medicală, necesități profesionale pentru abordarea modernă și complexă în tratarea pacientului, șansele profesionale și sociale ale medicilor tineri din România.
În programul conferinței Concepte Moderne în Ginecologie și Medicina Fetală sunt cuprinse prezentările unora dintre cei mai importanți specialiști în domeniu din Franța, Germania, Anglia și România.

Ne-am propus să promovăm medicina modernă în țară și, totodată, să propunem soluții pentru facilitarea accesului la medicina modernă pentru pacientul român. E important ca la nivel de breaslă să abordăm o medicină modernă, bazată pe dovezi științifice, conform standardelor europene de practică medicală în chirurgia ginecologică și medicina fetală. Avem șansa să beneficiem de sprijinul diasporei medicale pentru această conferință. Specialiști de top din Franța, Germania și Anglia vor prezenta rezultatele unor cercetări științifice importante pentru modul în care acestea influențează standardele medicale și practica medicală. Încercăm ca prin intermediul acestui eveniment să creăm o punte de legătură între generația tânără de medici din țară și diaspora medicală, a spus dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică ginecologie, cunoscut la nivel național pentru intervențiile chirurgicale ginecologice realizate în premieră națională și locală.

Ziua de 15 maiva fi dedicată chirurgiei ginecologice de performanță si va avea 4 sesiuni tematice: chirurgie live, endometrioza, oncologie, uroginecologie și o sesiune specială: "Tinerii noștri încotro?" - în cadrul căreia se vor dezbate perspectivele tânărului rezident român. Fiecare sesiune va avea ca protagoniști personalități medicale din străinătate, de naționalitate română, și un performer în domeniul respectiv din țară:
-va opera în direct de la Rouen (Franța) Prof. Horace Roman, unul dintre cei mai mari specialiști europeni în chirurgia endometriozei, care va susține ulterior și o videoconferintă,
-Prof. Șerban Costa, directorul Universității Magdeburg, director de program național pentru cancerul de sân și de ovar pentru Germania, va conduce sesiunea de Oncologie Ginecologică,
-dr. Andrei Müeller-Funogea, șeful secției de uroginecologie a Spitalului Marien din Düselldorf (Germania), va prezida sesiunea de uroginecologie în tandem cu Prof. Petre Brătilă (România), specialist de top în chirurgia vaginală și uroginecologie,
-dr. Dragoș Georgescu, șeful clinicii de oncologie din Rouen.

Zilele de 16-17mai vor fi dedicate medicinei fetale cu scopul de a recapitula investigațiile biologice materne și, mai ales, a examinărilor ecografice fetale la sfârșitul primului trimestru al sarcinii.
Datele prezentate, provenind din ultimele cercetări în domeniu, mare parte realizate de către Fundația de Medicină Fetală (FMF) din Londra (Anglia) sunt menite să clarifice o serie de "mituri nefericite" care afectează practica medicală de zi cu zi. Acestea vor fi prezentate de Prof. Kypros Nicolaides, părintele medicinei fetale și fondatorul FMF Londra, ale cărui cercetări și rezultate în medicina fetală au inspirit seria documentar BBC Life Before Birth, adică Viața Înainte de Naștere.
Programul celor două zile va fi completat de prezentărilor unor specialiști în medicină fetală din România.

Evenimentul se desfășoară sub președinția onorifică a Acad.Prof.Dr. Ioan Munteanu. Detalii despre programul conferinței, speakeri și temele abordate pot fi obținute de pe platforma http://educatie.medicinafetala.ro/.