Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Melancholy. In the Aftermath of Love

Melancholy. In the Aftermath of Love

Detalii expozitie

Telefon
0762334480
Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
826

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 14 februarie 202018:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Casa cu Iederă din Timișoara inaugurează vineri, 14 februarie 2020, începând cu orele 18:00, expoziția de grup:

Melancholy. In the Aftermath of Love

Cinci artiști radiografiază tema inepuizabilă a iubirii romantice, a efectelor și nevrozelor ei. Conceptul este exploatat din perspectiva unui mit ambiguu și din ce în ce mai suspect, care se anunță falimentar în contextul unui univers fragmentat, amenințător și deziluzionat. Iubirea romantică se fragilizează, se dezintegrează, lăsând în urmă un individ amputat emoțional, aproape nevrotic. În parcurgerea lucrărilor, iubirea ca noțiune abstractă își pierde deghizarea, este demitizată. În lumina realității crude, aceasta devine actorul principal al unor tragedii personale concrete.

Expoziția reunește cinci tehnici și arii stilistice diferite: Cristian Graure - fotografie, intervenții mixed-media (print digital foto pe hârtie Hahnemuhle matt fibre, cașerat pe placă de aluminiu/dibond); Natalia Bica - gravură experimentală ce combina procedee variate pe suport de hârtie metalică: monotip, ac rece și tehnica individuală; Laura Duduleanu - acuarelă, paper cut și impresiunea hârtiei; Luisa Cube - instalație site specific; Endre Farkas - sculptură în metal, plexiglas.

Expoziția este deschisă până în 14 martie 2020.

Curator: Veronica Toma

Despre artiști:

Cristian Graure s-a născut în anul 1984, locuiește și lucrează în Timișoara. A studiat pictura la Facultatea de Arte și Design din Timișoara (UVT), unde și-a obținut licența în Arte Vizuale. În anul 2017 a obținut titlul de Doctor la Academia Română din București, cu o temă despre studiul și istoria artei fotografice. Preocupat de reprezentarea vizuală a noțiunii de timp diacronic - evolutiv, prin actul memorial caracteristic fotografiei și intervenții mixed-media – ca spații de comunicare și rememorare – și-a prezentat lucrările în expoziții solo, cum ar fi la Centrul Cultural Român din Viena (AT), Gyula (HU) sau mai recent, în anul 2017, prin expoziția Volatile. From Flexible to Semantic Memories la Rauminhalt Gallery din Halle - Leipzig (DE). A participat la expoziții de grup în cadrul Salonului Artistic Anual de la Muzeul de Artă Timișoara, începând cu anul 2014 și până în prezent; PhotoRomânia Festival din Cluj-Napoca (RO), în 2016; Bienala Intercontinentală de Grafică Mică Inter-Art Aiud (RO); Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2016 (BIAMT), în parteneriat cu Bienala de Arte Miniaturale din Québec, Canada; AnalogMania Festival, Lamut’s Art Salon, în Slovenia (SL); Rezidența artistică Broken Pixel, la Kostanjevica na Krki (SL) în 2018; Salonul Internațional de Grafică Mică A4 - UNARTE, București (RO), Ohrid (MK) și Sofia (BG), în 2018 și 2019; Galeria Helios; Galeria Pygmalion (Casa Artelor) și Calpe Gallery din Timișoara (RO), în 2019, etc.

Natalia Veronica Bica s-a născut în anul 1982 la Slatina și a absolvit Facultatea de Arte și Design din Timișoara în anul 2006. A continuat grafica pe parcursul studiilor masterale pe care le-a finalizat în anul 2016 iar ulterior s-a axat către tehnicile gravurii în cadrul cercetării doctorale, pe care le-a absolvit în anul 2019. Artista este o graficiană care folosește în mod asumat cercetarea și experimentul pentru a găsi noi forme de expresie artistică în domeniul gravurii. Creaţia sase confirmă prin apariția în presă și diferite cataloge, participări active la evenimente de creație și expoziții de grup sau colective, naționale și internaționale. Dintre participările sale: expoziția personală de gravură Silueta. Reconfigurarea formei prin culoare, la galeria Centrului Mutifuncțional - Bastion Theresia Timișoara, în 2018; expoziția de grup 18 la Galeria ART IX-XI, Budapesta în 2015; 3Three Exhibition, Parlamentul European, Sala Yehudi Menuhim în 2010;A obținut diploma Pro Cultura Timisiensis Certitudini 2018 pentru meritele deosebite în promovarea culturii din județul Timș. A obținut distincții la Bienala Intercontinentală de grafică mică Inter-Art, Aiud în 2016; la Bienala internațională de fotografie miniaturală With & Without, Timișoara - 2015; la secțiunea Grafică din cadrul Salonului Artelor Vizuale, la Muzeul de Artă Timișoara în 2015 și pentru cea mai bună ilustrație de poezie, Alchimia imaginațieiîn cadrul Bookillfest - Novi Sad Fair, Serbia în 2016, etc.

Laura Duduleanu (n. 1983 Craiova) a absolvit studiile de licență în 2013 și master în 2015, ambele în grafică la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, iar în 2019 a obținut doctoratul în arte vizuale. A participat în numeroase proiecte artistice printre care menționăm: Juventus, Fundația Interart Triade, Timișoara, Pavilion Banat, evenimet colateral în cadrul Bienalei Art Encounters, Timișoara, Centenart – 100 de ani de identitate, București, Salonul Artelor Vizuale, Muzeul de Artă, Timișoara, Reflecții Vizuale, Teatrul Național din București. În prezent trăiește și lucrează în Timișoara. Proiectul In the Aftermath of reunește o serie de suprapuneri între amintiri și reprezentare care reușesc să genereze o rezolvare vizualădominată de utilizarea a trei tehnici de lucru: acuarela, paper cut-ul și impresiunea hârtiei. Relația creată între procedee, se orientează adesea spre fuzionarea elementelor de limbaj plastic, prin urmare exprimarea vizuală, este constant redefinită în procesul de evidențiere fie a caracteristicile figurative ale artropodelor, fie a anumitor fuziuni cromatice nonfigurative. Fiecare tehnică concretizată, inclusiv procedeele care implică un caracter mai experimental, a extins sfera tematică într-un areal ludic fascinant și ireal.

Luisa Cube, s-a născut în 1980 în Suceava unde a terminat Liceul de Arte, secția Pictură. Începând cu 1999 a urmat cursurile Facultății de Design din Timișoara, secția Design interior și Design grafic. În paralel cu cariera de peste zece ani în acest domeniu, aceasta și-a urmat vocația artistică explorând pictura, grafica, instalația, performance-ul. Această versatilitate se datorează procesului de căutare necontenită a unei formule poetice vizuale artistajonglând cu tehnici și medii diverse. Expoziții personale: TRANSGRESIUNI, An Awesome Design Studio – spațiu alternativ, Timișoara (2018), SINGURĂTĂȚI,Pop up show, Timișoara, (2019), Paratissima 15 Art Fair Torino (2019). Expoziție de grup WELCOME TO THE MACHINE, Festivalul de tehnologie Torino (2019). În 2020 realizează grafica albumului GLORIA al formației The Mono Jacks. Luisa Cube locuiește și lucrează în prezent în Torino, Italia.Cu instalația Trapped, work in progress artista lansează un dialog concret cu privitorul, acesta devenind parte integrantă a procesului de creație, actant invitat să intervină direct asupra lucrării. Hazardul, accidentul, neprevăzutul sunt elementele care finisează conceptul. Luisa Cube propune o meditație asupra tensiunilor latente din interiorul unui cuplu precum și a presiunilor exercitate din afara lui (familie, prieteni, societate în general) traduse – în cazul de față - prin intervenția publicului asupra instalației în devenire.

Endre Farkas s-a născut în 1982 la Timișoara unde trăiește și lucrează. În 2004 a absolvit Facultatea de Arte Plastice și Design din cadrul Universității de Vest- secția sculptură pentru ca în 2007 să-și finalizeze studiile de master în cadrul aceleiași secții. Procesul artistic este declanșat și ancorat în cotidian. Aflat într-un permanent demers de cercetare artistul filtrează obiectul, evenimentul mundan, analizând cauzele ce-l transformă din ordinar, comun, banal într-unul cu veleități extra-ordinare capabil să genereze o vibrație sonoră, vizuală. Aceste instanțe, trecute prin filtrul creației – descompunere, recompunere și reinterpretare a formei – se constituie în etape ale devenirii proiectului artistic șise transformă în ceea ce artistul numește Alchimia formei. Acest joc se concretizeză în vizibil cu ajutorul tehnologiei (debitarea oțelului și a plexiglasului, sudurii industriale) printr-un proces îndelung de finisare, vopsire și revopsire până la decupajul perfect ce transpune obiectul smuls din cotidian și reinterpretat, în zona sensibilului, a poeziei vizuale. Expoziții și proiecte personale: Monument Public, portretul Prof. Dr. Ioan Vacarescu la Universitatea Politehnica Timișoara (2008),Element -galeria Pygmalion Timișoara (2017), Armonia formelor și culorilor - galeria Facultății de Arte din Szeged-Ungaria (2017). Consonanțe Cromatice- galeria Pygmalion Timisoara (2016). A participat în expoziții de grup: Galeria Helios Timișoara, Salonul Artelor Vizuale (2019), Galeria Helios Timișoara, Salonul Artelor Vizuale (2018), Galeria Helios Timișoara, Galeria Pygmalion Timișoara (2017), Galeria Helios Timișoara, Galeria MONK Szentendre Ungaria (2016), Galeria Helios Timișoara, Szeged-Ungaria, Salonul Artelor Vizuale Timișoara (2015), Galeria Helios Timisoara,Institutul Cultural Roman din Budapesta, Salonul Artelor Vizuale Timișoara (2014). În anul 2018 obține premiul pentru tineret la Salonul Artelor Vizuale, Timișoara.

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro