Timisoara

Membrii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana au participat la intalnirea anuala

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
523

Voteaza & Distribuie

Descriere

Membrii Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană au participat astăzi, 4 aprilie 2014, la Adunarea Generală, organizată conform statutului organizației, pentru a discuta pe marginea raportului de activitate pe anul 2013 și a strategiei pentru anul 2014 în procesul pregătirii candidaturii orașului Timișoara la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Ședința s-a desfășurat în prezența domnului primar Nicolae Robu și a domnului Viceprimar Dan Diaconu. Primarul Robu a prezentat aspecte din experința orașelor vizitate de curând, Guimaraes – Capitală Culturală Europeană în 2012 și San Sebastian care va deține titlul în 2016, evidențiind caracterul inovativ, temele de importanță europeană și implicarea cetățeanului în programele culturale ale orașelor respective.

Directorul executiv al Asociației, dr. Simona Neumann, a prezentat raportul de activitate, iar comisia de cenzori a prezentat raportul financiar contabil pe anul 2013. Au fost evidențiate principalele activități, în acord cu etapele standard care converg înspre întocmirea dosarului de candidatură a Municipiului Timișoara, și anume: cercetare cu privire la documentele și legislația ce guvernează programul european; zeci de întâlniri, dezbateri în grupuri de lucru; schimb de experiență cu experți în programul Capitale Culturale Europene; dezbateri în care au fost implicați oameni de cultură, ONG-uri din oraș, instituții administrative și instituții de cultură prilej cu care s-au discutat atuurile Timișoarei, punctele slabe și oportunitățile aduse de această candidatură. Au fost elaborate studii de impact necesare pentru elaborarea dosarului de candidatură; a fost pregătită campania de informare Cultura unește comunitatea; orașul a fost promovat în țară și în străinătate cu prilejul diferitelor evenimente culturale; a fost inițiat programul Voluntar Timișoara 2021 și a fost continuat programul Ambasador Timișoara 2021.

În ceea ce privește strategia pentru anul 2014, activitățile se vor centra pe: elaborarea conceptului candidaturii, a sloganului și a temelor majore în jurul cărora se va centra programul anului cultural 2021; vor avea vor avea loc consultări cu grupuri de specialist din diferite domenii pentru integrarea ideilor și propunerilor acestora în dosarul de candidatură; vor continua campaniile de inforare și implicare a cetățenilor, programul ambasadorilor; vor fi create în continuare parteneriate cu orașe din regiune, euroregiune, orașe înfrățite și cu alte foste, actuale și viitoare Capitale Europene ale Culturii.

Pregătirea candidaturii Timișoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 este susținută financiar prin cotizațiile membrilor și prin finanțarea proiectului de către Primăria Municipiului Timișoara.