Timisoara

Meserii pe care le uitam

Meserii pe care le uitam

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
658

Voteaza & Distribuie

Descriere

In ziua de astazi tot mai multi oameni urmeaza cursurile unei facultati, astfel ca ne trezim cu numere incredibil de mari de oameni care au terminat diferite specializari si nu-si pot gasi un loc de munca pe domeniul exact in care s-au specializat.

E clar ca unele meserii prezinta un numar mic de locuri de munca pe piata (bibliotecar, paleontolog, istoric, geograf – de cati bibliotecari poate lumea sa aiba nevoie?), insa din dorinta de a ne asigura un viitor, multi alegem o facultate doar ca sa o facem, fara sa avem neaparat un viitor cu ea.

Am cautat cateva informatii despre meserii pe care lumea nu prea le mai cauta si dat de situl servicii247.ro, unde iti puneau la dispozitii electricieni, instalatori, zugravi, lacatusi, tamplari. Cate dintre aceste meserii le mai iau tinerii din ziua de azi in considerare? Foarte multi alegem sa urmam cursurile unei facultati, insa nu mai acordam atentie meseriilor pentru care nu ai nevoie de studii superioare, din dorinta de a castiga mai mult, poate, dar, mai ales, din dorinta de a ne integra – pentru foarte multi tineri, facultatea pare ceva obligatoriu. De aceea, am ales sa prezint cateva meserii care desi nu mai sunt la fel de populare au un grad mare ca si importanta pe piata serviciilor.

Instalatorul trebuie sa pregateasca, sa toarne, testeze si repare sistemul de tevi de apa sau de gaze, sistemul de scurgere si alte echipamente in legatura cu acestea (valve, cazi de baie etc). Acesta trebuie sa taie, sa indoaie si sa sudeze tevile, sa realizeze gaurile prin care tevile vor trece prin pereti, sa repare si sa inlocuiasca tevile, dar si imbinarile si garniturile lor (valve, cazi de baie etc.) in diferite cladiri, de la locuinte pana la mall-uri si fabrici. Instalatorul mai trebuie sa se ocupe, sa le instaleze si sa verifice instalatiile de gaz. Oamenii care aleg aceasta meserie trebuie sa inveti sa foloseasca o serie de instrumente precum menghina, fierastraie, baroase, chei de piulite, avand nevoie de o dexteritate foarte mare pentru a nu face un pas gresit.

Electricianul fixeaza, ajusteaza si repara uzinele si echipamentele electrice, electronice si electromecanice. Acesta trebuie sa fixeze, regleze, testeze si repare masinile electrice si a echipamentelor precum motorul sau transformatorul, circuitul electric, aparatul de cafea, mixerul etc. Pentru a putea activa in acest domeniu trebuie sa urmati o scoala profesionala cu o specializare pe acest domeniu. Electricianul apeleaza la o serie de echipamente electrice, de testare, sudare etc; faptul ca trebuie sa se manuiasca obiecte mai grele poate prezenta un dezavantaj pentru unele persoane.

O meserie spre care graviteaza mai multi oameni decat cele doua mentionate anterior este cea de zugrav, deoarece se castiga mult mai bine in acest domeniu. Zugravul trebuie sa decoreze si sa zugraveasca cladirile, atat pe interior, cat si pe exterior. Instrumentele nu sunt grele, spre deosebire de elecrician, foarte folosite fiind pensulele, racletele si trafaletele, insa va fi intotdeauna nevoie sa urce pe o scara pentru a se ocupa de partea de sus a camerei si sa-si care materialele, care includ galetile de vopsea, deci, daca aveti probleme cu spatele, nu v-as recomanda acest loc de munca.

Autor

  • E-Advertising
  • +1Partener de afaceri

  • E-Advertising este o firma care ofera servicii de internet marketing, care dezvolta campanii la scara larga, concepute pentru a creste profiturile clientilor. Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp.
  • 0732941354