Timisoara

Mii de tineri au ales si anul acesta Universitatea Politehnica Timisoara

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
401

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mii de tineri au ales şi anul acesta Universitatea Politehnica Timişoara
Concurenţa la facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara a crescut cu aproape o treime anul acesta, faţă de 2014. 4.355 de candidaţi s-au înscris pentru cele 2.280 de locuri bugetate.
Cele mai căutate facultăţi sunt Automatică şi Calculatoare (4,2 candidaţi/pe loc, cu domeniul Informatică 10 candidaţi/loc), Ştiinţele Comunicării (3 candidaţi/pe loc), Management (2 candidaţi/pe loc) , Arhitectura (2 candidaţi/pe loc) , Mecanică (cu domeniul Mecatronică şi Robotică 3 candidati/loc).
Marţi, 21 iulie 2015, este programat examenul la cele trei facultăţi unde admiterea se face pe bază de concurs, iar miercuri, 22 iulie 2015 vor fi afişate rezultatele.În ceea ce priveşte admiterea la facultăţile unde se intră pe bază de dosar, topul candidaţilor va fi afişat marţi, 21 iulie 2015.
Creşterea numărului de candidaţi este explicată de faptul că tinerii au înţeles că o carieră în inginerie este una de viitor, dar mai ales tinerii au realizat că Universitatea Politehnica este şi va fi un partener de încredere, atât pentru studenţi, cât şi pentru companiile angajatoare din regiune”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.
În cazul în care, la unele specializări vor mai rămâne locuri libere după sesiunea iulie 2015, Universitatea Politehnica Timişoara va mai organiza o sesiune de admitere după examenul de bacalaureat din luna august 2015.