Timisoara

Ministrul Nicolae Banicioiu: Resping cu fermitate violenta in sport

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 7 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
524

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, și-a exprimat indignarea după incidentele petrecute în cantonamentul echipei de hochei CSM Suceava, unde un copil de 9 ani a fost supus violențelor fizice de către colegii săi, fără ca antrenorul să intervină, anunțând totodată deschiderea unei anchete în acest caz.
"Am luat la cunoștință cu indignare de evenimentele care s-au petrecut săptămâna trecută într-un cantonament al echipei de hochei CSM Suceava.
Valerian, un copil de 9 ani, a trebuit să suporte, din partea colegilor săi și sub ochii nepăsători ai antrenorului, violențe fizice echivalente cu un 'botez' care, înțeleg, are loc cu regularitate la un prim cantonament. Mai important decât orice, vreau să îmi exprim susținerea față de Valerian și față de familia sa", se arată într-o declarație de presă dată publicității joi de MTS.
Nicolae Bănicioiu consideră că astfel de acte de violență, pe care le respinge "cu fermitate", nu sunt compatibile cu valorile sportului românesc, care ar trebui promovate în rândul tinerilor.
"Resping cu fermitate astfel de acte de violență și, indiferent de motive și de context, consider că ele nu trebuie să caracterizeze în niciun fel societatea noastră, cu atât mai mult sportul românesc.
Valorile sportive nu sunt în niciun fel compatibile cu violența, iar acest lucru trebuie promovat atât în rândul antrenorilor, cât și al tinerilor sportivi", precizează ministrul.
''Cum clubul CSM Suceava este în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, voi cere declanșarea unei anchete care să arate ce s-a întâmplat și care ar trebui să fie măsurile pentru a nu mai avea parte de situații similare. Iau în considerare analiza în profunzime a subiectului violenței în lumea sportului, cu precădere a celui juvenil, și vreau ca tineri ca Valerian să-și urmeze pasiunea fără a fi supuși unor presiuni fizice și psihice absolut inacceptabile și de netolerat", adaugă Nicolae Bănicioiu în finalul declarației.
sursa: AGERPRES