Timisoara

„Moliendo cafe” participa la Festivalul International de Teatru „Reflex”

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
398

Voteaza & Distribuie

Descriere

Moliendo café” participă la Festivalul Internațional de Teatru „Reflex”

Spectacolul „Moliendo café”, în regia lui Silviu Purcărete (coproducție Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara), va avea trei reprezentații în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Reflex” de la Sfântu Gheorghe în 23 și 24 martie 2015, la ora 20 și în 25 martie 2015, la ora 18.
Festivalul „Reflex” este organizat de Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, în programul acestuia regăsindu-se spectacole invitate din șase țări din Europa, dar și producții ale teatrului-gazdă. Festivalul „a devenit un adevărat brand al oraşului Sfântu Gheorghe, pe care îl promovează drept un spaţiu multicultural cu identitate unică și cu instituţii capabile a organiza şi a găzdui o întâlnire artistică între Centrul, Estul şi Vestul Europei teatrale”, precizează organizatorii.
„Moliendo café” este prima coproducție a Teatrului German de Stat cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, precum și prima colaborare cu Silviu Purcărete.Scenografia spectacolului este semnată de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli. Distribuția îi reunește pe aproape toți actorii celor două teatre.
„Moliendo café” s-a născut din improvizațiile actorilor, care s-au desfășurat sub îndrumarea artistică a regizorului Silviu Purcărete și care au ca temă cafeaua și lumea de arome și senzații pe care aceasta o evocă. „Cafeaua, ca şi teatrul, sunt două gratuităţi absolute şi indispensabile – adică nu folosesc la nimic, dar toată lumea le foloseşte”, argumentează regizorul. Secvențele din spectacol au fost concepute de către trupele reunite ale TGST și ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Pentru a depăşi barierele comunicării verbale, spectacolul foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie.

Andreea Adrei
Referent de presă

Foto: Imagini din spectacolul „Moliendo café”, coproducție Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.