Timisoara

Morcovi prajiti cu broccoli si salata de frunze de telina

Morcovi prajiti cu brocoli si salata de frunze de telina

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
2317

Voteaza & Distribuie

Descriere

M-am gandit ca este oportun ca acum, cand a inceput postul, sa venim in intampinarea celor care doresc sa tina post cu cat mai multe retete pentru a avea inspiratie.
Eu prefer mancarea cat mai putin gatita, iar dupa pararea mea, o mancare reusita e una care se face in maxim 15 minute. Desi imi place sa gatesc, nu vreau sa pierd foarte mult timp in bucatarie.
Incerc sa gasesc variante cat se poate de sanatoase pentru orice mancare nesanatoasa as pofti. Asa au aparut morcovii prajiti, un fel de substitut al cartofilor prajiti (avem si o reteta de cartofi “prajiti” raw, dar asta intr-un articol viitor), si, dupa ce combinam acesti morcovi prajiti cu alimente atat de sanatoase precum broccoli si telina, aproape ca am anulat tot efecul negativ al “prajelii”.

Ingrediente:
  • 6 morcovi mari (sau 10-12 baby morcovi)
  • doua lingurite de seminte de susan
  • orice ulei presat la rece (de preferat nu ulei de masline pentru ca este putin amar daca se incalzeste peste 40 de grade. Eu prefer pentru prajit uleiul din germeni de grau si floarea soarelui)
  • sare, piper

  • o capatana mare de broccoli
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

  • o mana zdravana de frunze de telina (cu tot cu tulpini)
  • o mana de samburi de nuca
  • busuioc uscat
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • o lingura ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Morcovii se curata de coaja, se spala bine si se taie dupa forma dorita. Se curata si se spala capatana de broccoli. Spalam si frunzele de telina si le taiem, nu prea marunte, cu tot cu tulpini. Lasam legumele la scurs.
Se pune uleiul pentru prajit la incins intr-o tigaie non aderenta si se adauga morcovii impreuna cu sare si piper dupa gust. Cand morcovii sunt prajiti se scot cu o paleta din tigaie si se pun pe prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Ii asezam intr-un bol, adaugam semintele de susan si amestecam.
Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, in care adaugam o lingurita de sare si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu adaugat in apa va pastra culoarea verde-viu a broccoliului. Oparim broccoli pentru 3-4 minute, apoi scurgem apa de pe el. Se face un dressing din ulei de masline, sare, piper, cateii de usturoi zdorbiti si sucul de la lamaie si se adauga peste broccoli.
Frunzele de telina se pun intr-un bol, se pun samburii de nuca si busuiocul uscat. Facem dressingul din uleiul de masline, sare, piper si sucul de lamae si adaugam peste.
Aceste trei retete merg foarte bine si combinate cu orice alte retete, insa, va spun, aceasta combinatie este DE-LI-CIOA-SA si chiar foarte satioasa!!! Va recomand cu incredere!

Pofta buna!
Articol realizat de Razvana Popa