Timisoara

Motanul incaltat - teatru pentru copii

Detalii

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin
Vizualizari
1410

Voteaza & Distribuie

Descriere

Motanul Încălțat, Moș Nicolae și copiii
„Eu sunt un motan năzdrăvan, dar m-am săturat să umblu descălțat!”, spune personajul din povestea noastră.
Acesta nu cere, în afară de vestitele-i cizme, decât un adăpost călduros, mângâiere și împărăția tuturor acoperișurilor.
Îl recunoașteți, desigur. Este Motanul Încălțat, cel mai isteț dintre toți motanii. Cum așa? Păi, dacă reușește el să îl facă pe stăpânul său, fiul unui simplu morar, să se îmbogățască și să se căsătorească cu fiica regelui, ba chiar să-l dovedească pe aprigul Căpcăun ?
Aceasta este, foarte pe scurt, povestea Motanului Încălțat, în caz că mai e cineva care nu o cunoaște, iar dacă o știți, veniți să vedeți spectacolul montat la Teatrul „Merlin”, nu vă va dezamăgi, cu siguranță.
Noul titlu din repertoriu atrage copiii înspre teatru, fără doar și poate. Doamna regizoare Mariana Ivașcu a avut ideea inspirată de a distribui în rolul Marchizului de Carabas pe Dragoș Lupău, student la teatru în anul al doilea cu care a lucrat timp de trei luni, reușind un personaj, plin de energie, bine conturat. La reușita spectacolului contribuie și Octavia Petrișor, în rolul Motanului Încălțat care pare că are la degetul mic universul oamenilor și cunoaște toate trucurile pe care le folosește în slujba stăpânului său.
Revenind la regia artistică a acestei producții, este a doua invitație pe care teatrul o face doamnei Ivașcu în calitate de regizor, după spectacolul de succes Gulliver în Țara Păpușilor care a fost jucat în peste 200 de reprezentații.
Colaborarea cu scenograful Bajko Attila, cu muzicianul Florin Grigoraș, dar și cu realizatoarea costumelor, artista Elena Mazăre, a fost o idee fericită, adăugând culoare, imagine bogată și prospețime spectacolului care se desfășoară cursiv, pe textul semnat de Ioona Rauschan. Surprizele nu lipsesc și fac deliciul acestei povești. Talentul artiștilor păpușari îndrumați de o excepțională maestră, cu o vechime de 40 de ani în teatru de animație, este bine pus în valoare.
Povestea Motanului Încălțat este un dar numai bun de pus în cizmulițe pentru toți copiii care vin la teatru.

Regia artistică: Mariana Ivașcu, Scenografia: Bajko Attila, Costumele: Elena Mazăre, Muzica: Florin Grigoraș, Interpretare cântece Motan: Mihaela Grigoraș
Distribuția: Octavia Petrișor, Consuela Egyed, Maria Gornic, Laurențiu Pleșa, Dragoș Lupău, Alin Prejban, Diana Melinda Stampar
Premiera spectacolului: 7 decembrie 2014, ora 11:00, la sediul Teatrului „Merlin”.