Timisoara

MTB CUP 3 - Cupa Timisului la XCM si XCO

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sportive
Modificat
acum 4 saptamani si 5 zile
Vizualizari
111

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 28 septembrie 2019 - Duminica 29 septembrie 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

MTB CUP 3 - Cupa Timisului la XCM si XCO Sâmbătă și duminică 28-29 septembrie 2019 la Barajul Dumbrăvița de la Pădurea Verde se va da startul celei de a 16-a ediții a competiției de ciclism offroad ce și-a început parcursul în anul 1998 din aceeași locație. Această întrecere sportivă este dedicată tuturor cicliștilor amatori sau profesionișți indiferent de nivelul lor de pricepere.

Traseul va fi unul foarte divers și animat de un peisaj de poveste ce se întinde în acest an pe parcursul a aproximativ 6.8 kilometrii prin Pădurea Verde pe un traseu dedicat categoriei XCO (x-country olimpic) și XCM (x-country Maraton) cu o lungime de 19.5 km., respectiv 41 km.

Continuăm prin acest concurs, tradiția începută în anul 1998 tot aici la Pădurea Verde prin întreceri amicale între biciclisti, întreceri ajunse acum la adevărate demonstrații de forță și pricepere între sportivii profesionișți și cei amatori.
Anul acesta concurentii vor avea ocazia de a-si bate propriul record stabilit în 2018, sau să stabileasca un nou record și să câștigie marele trofeu de campion al Cupei Cetăților la XCO.

Din nou pregătim un traseu la fel de agresiv și iute, cu o dificultate ridicată, plin de șicane, elemente tehnice, treceri peste apă, poduri artificiale de traversare și subtraversare a traseului, urcări iuți și puternice, linii drepte de full speed dar și single-track-uri tehnice.
50% din încasările realizate din taxele de înscriere vor fi direcționate în "Fondul Pădurea Verde", fond de investiții non profit realizat special pentru reconstrucția și reamenajarea traseelor de ciclism din Pădurea Verde astfel incat ele sa ramana practicabile tot anul.
Astfel prin înscrierea sportivilor, nu numai că acestia face sport și mișcare sănătoasă prin participarea la acest eveniment sportiv ci și susțineți menținerea unei zone de agrement pentru toți cei care ar dori să profite de această padure.

Sâmbătă seară rămânem cu corturile la lumina lunii și a muzicii bune, că să ne reîncărcăm bateriile pentru ziua de Duminică.
ÎNSCRIERILE LA ACEST CONCURS SE FAC ONLINE PÂNĂ LA DATĂ DE 27.09.2019 ORA 20.00 pe site-ul competitiei www.cupacetatilor.ro

Fondul de premiere este realizat din trofee ce se vor oferi ocupanților locurilor 1.2.3, premii în bani și vouchere precum și în caduri din partea sponsorilor noștri.

Se vor premia cele 13 categorii de concurs XCM și XCO + trofeul special de campion al Cupei Cetăților la Sport, cel care doboară timpul stabilit anul trecut (2018, timpul de 01:07:11.5904000 in 4 ture de traseu XCO

Programul de concurs este urmatorul:
SAMBATA 28 SEPTEMBRIE, ZIUA CONCURSULUI DE XCM - MTB MARATON:
Ora 07.00 Inchidere completa a accesului auto in zona de concurs
Ora 09 Amenajare si organizare punct de inscriere participanti
Ora 09-10.30 Inscrieri si ridicarea pachetelor de START
Ora 11 Start (aliniere pe categorii)
Ora 15 Fasole cu colan la ceaun
Ora 16 - 16.30 Premiere, Outoor party pana seara tarziu, campare la cort pentru doritori

DUMINICA 29 SEPTEMBRIE, ZIUA CONCURSULUI DE XCO - MTB CROSS COUNTRY SI CONCURSUL PENTRU COPII:
Ora 07.00 Inchidere completa a accesului auto in zona de concurs
Ora 09 Amenajare si organizare punct de inscriere participanti
Ora 09-10.30 Inscrieri si ridicarea pachetelor de START
Ora 11 Start (aliniere pe categorii 1 - Seniori, 2 - Juniori si Elite 3 - Masters, Fete si Jurnalisti 4 - Copii)
Ora 14.00-15.00 Start X-TRA kids 2,4 km (startul se da imediat dupa sosirea ultimului concurent de la celelalte categorii)
Ora 15 Gulas la Ceaun
Ora 16 - 16.30 Premiere.