Timisoara

Nepal

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Apartine de
Teatrul German de Stat
Vizualizari
1246

Voteaza & Distribuie

Descriere

NEPAL
de Urs Widmer. Premieră pe țară
Coordonarea și interpretarea: Konstantin Keidel și Franz Kattesch.
Decorul și costumele: Féhérvári Zsolt
Dramaturgia:Andrea Reisz

Dramaturgul elvețian Urs Widmer s-a născut în 1938, abordând de-a lungul timpului diverse genuri și specii literare precum piese de teatru, romane, eseuri sau proză scurtă. Critica îl consideră un semnificativ talent al literaturii de expresie germană, talent confirmat și prin câștigarea unor premii precum Premiul Bertolt Brecht pentru literatură în 2001 sau Premiul Friedrich Hölderlin în 2013.

Franz Kattesch
a fost angajat al TGST atât în perioada 1992-1996, cât și din nou din 2011, remarcându-se în spectacole semnate de regizori precum Alexandru Dabija, Yuri Kordonsky sau Răzvan Mazilu. Konstantin Keidel a studiat actoria la Schauspielschule Mainz și a colaborat cu Teatrul de Stat din Wiesbaden sau cu Schauspiel Frankfurt, jucând și în numeroase scurt-metraje. Din stagiunea 2012 este actor al TGST.

Nepal” evocă povestea lui Hans şi Heinz, doi bărbați care se ascund într-un teatru. Cei doi îşi petrec timpul cu jocuri și povestiri, îşi reînscenează fanteziile și coşmarurile. Teatrul este pentru ei un refugiu faţă de pericolele lumii exterioare. Nepal este invocat ca destinație îndepărtată și deopotrivă ca ideal de libertate. Autorul Urs Widmer izbutește, inclusiv prin jocuri de cuvinte şi umor negru, să formuleze o atitudine critică la adresa societății. Adaptarea piesei de către Franz Kattesch și Konstantin Keidel pentru TGST a fost realizată în concordanţă cu dorinţa autorului: „Piesa este adaptabilă şi trebuie rescrisă pentru fiecare oraş.” Astfel, au fost luate în considerare în special aluziile la nume şi evenimente locale.

Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia, nr. 2)

Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19; Sâmbătă: 10-15
precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor
- online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Foto: Imagine din repetiții la „Nepal”, producție TGST.