Timisoara

Noditza, zana castigatoare

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 1 saptamana
Vizualizari
388

Voteaza & Distribuie

Descriere

Noditza, zâna câștigătoare la FUX FESZT

Zâna Noditza a fost preferata juriului format din copii la festivalul de teatru de păpuși FUX FESZT, ce s-a încheiat sâmbătă la Oradea. Spectacolul „Noditza” a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara a fost aplaudat și prin trofeul pentru cea mai bună scenografie, dar și de criticul de teatru al publicației Erdélyi Riport, Simon Judit, printr-un cadou dăruit în semn de apreciere.
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara a câștigat două premii cu spectacolul pentru copii „Noditza”, la cea de-a treia ediție a Festivalului FUX FESZT de la Oradea: unul pentru cea mai bună scenografie, iar al doilea din partea unui juriu format din copii.
Festivalul FUX FESZT de la Oradea li se adresează teatrelor maghiare profesioniste de păpuşi din toată ţara şi aduce un omagiu marelui scenograf al Teatrului de Păpuşi din Oradea, regretatul Fux Pál. Trei spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara au fost puse în scenă la această a treia ediție: Noroc cu laptele (Regia – Ioan Brancu), Zâna cu șapte capete (Regia- Antal Attila) și Noditza (Regia: Bereczki Csilla), însă numai acesta din urmă a fost înscris în concurs.
Zâna Noditza îmbină însuşirile lui Huckleberry Finn, ale lui Alice, cea din Țara Minunilor şi ale clovnului versat. Ea îi asigură pe cei mici că mai există zâne și în lumea noastră grăbită. Ea strânge nodurile ce leagă om de om, inimă de inimă, fiicele de fiii de împărați din povești, mamele de tați. Spectacolul îi are în distribuție pe Nagy Dóra, Lukács Szilárd, Szilasi Eszter Júlia și Vass Richárd și tratează cu sensibilitate problema divorțului și modul în care acesta poate afecta copiii.
În Timișoara, următoarea întâlnire cu zâna nodurilor va avea loc în ziua de 11 noimebrie.