Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

10 sfaturi de business pentru timisorenii care vor sa isi deschida propria afacere

10 sfaturi de business pentru timisorenii care vor sa isi deschida propria afacere

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
721

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Daca vrei sa devii antreprenor, probabil stii deja ca asta implica responsabilitate. Majoritatea afacerilor noi esueaza si pentru a evita acest scenariu, trebuie sa-ti iei cateva masuri de precautie. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a-ti mari sansele de reusita!

1. Fa-ti un plan solid

Desi poti incepe o afacere cu un plan simplu, este mult mai bine sa ai unul detaliat. Astfel, vei putea sa prezinti ideea ta potentialilor investitori si colaboratori intr-un mod mai clar. Asigura-te ca incluzi in planul tau nevoile din piata pe care le rezolvi, produsele si serviciile, persoanele carora te adresezi si pozitiile ocupate de viitoarea echipa.

2. Decide cum te vei diferentia de competitie

Cu ce va fi afacerea ta diferita de celelalte? Potentiali clienti dispun de optiuni si nu te vor alege pe tine daca n-au motiv. Inainte sa te gandesti la ce o sa vinzi, ia in calcul ce vand competitorii si la ce preturi. Asa vei putea crea oferte mai avantajoase.

3. Tine cont de tehnologie

Tehnologia iti va permite automatizarea multor sarcini si va creste nivelul de productivitate! Desi ai putea crede ca nu are rost sa investesti in ea cand te afli la inceput de drum, sunt multe start-up-uri care s-au dezvoltat rapid prin intermediul acesteia.

4. Asigura-te ca exista suficient capital

Indiferent ce viziune ai, va dura ceva timp pana cand creezi o afacere profitabila. Intre timp, vor fi necesare investitii din partea ta. Si pentru ca pot aparea cheltuieli neprevazute, s-ar putea sa ai nevoie de mai multi bani decat ai crezut initial. Asigura-te ca ai niste capital suplimentar pus deoparte, pentru a nu intampina probleme mai tarziu!

5. Promoveaza-te in mediul online

Poti face acest lucru cu mult timp inainte de ziua deschiderii! Creeaza-ti un blog si construieste reclame pe site-urile de socializare! Incearca sa strangi o lista de abonati pe email, deoarece cu aceste persoane vei putea pastra legatura si pe viitor.

6. Acorda atentie aspectelor legale

Lista firmelor din Timisoara arata faptul ca majoritatea afacerilor din acest oras sunt de tipul SRL! Aceasta entitate juridica vine cu multe avantaje si este exact ceea ce ai si tu nevoie.

O societate cu raspundere limitata:
  • Are costurile de pornire reduse
  • Poate detine pana la 50 de fondatori, care sa fie asociati si administratori
  • Se infiinteaza in 2-3 zile
  • Poate avea de la infiintare in actul constitutiv peste 400 de coduri CAEN, fara restrictii.

Dezvantajul insa consta in faptul ca o sa ai nevoie de contabil pentru taxe si impozite. Totusi, acestea vor fi mai mici si asta va reprezenta pe termen lung un avantaj pentru tine.

7. Incepe o afacere de care esti pasionat

Desi pasiunea nu este totul, acest aspect conteaza si influenteaza major felul in care actionezi. Trebuie sa iti pese de ceea ce faci fiindca altfel vei dori sa renunti dupa o perioada. Alege o idee care te-ar putea face fericit! Gandeste-te la interesele tale si asigura-te ca unul dintre acestea are legatura cu viitoarea ta afacere.

8. Fa un avatar al clientului ideal

Ce caracteristici ar avea clientul perfect? Nu te baza pe intuitie si presupuneri cand dai acest raspuns. Verifica cine sunt persoanele care au cumparat in trecut de la altii produse si servicii similare cu ale tale. Afla-le dorintele, problemele, varsta si nivelul de venit. In felul acesta, vei stii cui trebuie sa te adresezi si cum sa o faci.

9. Investeste in tine

Odata ce devii antreprenor, vei avea nevoie de un set de cunostinte pentru a face fata cerintelor care te asteapta. Printre cele mai frecvente se numara abilitatile de gestionare a timpului si cele de vanzare. Pe masura ce afacerea iti va creste, va fi nevoie sa inveti si alte lucruri. De aceea, educa-te in mod permanent! Cumpara cursuri, citeste carti si asculta materiale audio! Acestea te vor ajuta sa evoluezi si iti vor crea modul de gandire de care ai nevoie ca sa atingi succesul.

10. Cere ajutor de la profesionisti

Chiar daca nu-ti permiti multi angajati, asta nu inseamna ca trebuie sa te ocupi de majoritatea aspectelor din afacere singur. Unele sarcini necesita cunostinte pe care nu le ai. Vei iesi mai bine pe termen lung daca platesti pe altcineva sa le faca.

Esti gata sa iti incepi afacerea?

Antreprenoriatul presupune multe provocari! Insa daca iti dai interesul, vei putea trece peste ele. Pentru a face fata mai usor, urmeaza sfaturile de mai sus!

Sursa foto: pixabay.com/photos/startup-whiteboard-room-indoors-3267505/

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro