Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Cu sau fara carne, cum este mai sanatos?

Cu sau fara carne, cum este mai sanatos?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
9467

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Am fost intrebata si am tot auzit: ”oare daca renunt la a mai manca carne, ce as putea sa mananc, cu ce as putea sa inlocuiesc proteinele, de unde sa le iau si care sunt produsele cu care sa schimb carnea din meniul meu?”
Ok, pot sa inteleg asta, pot sa inteleg mitul cum ca, ”carnea e furnizorul principal de proteine si fara ea suntem pierduti, suntem pierduti fara proteina!”. Da, asa am fost crescuti, aceasta este evolutia noastra pe plan ”culinar”, din pacate, insa totul este schimbare si readaptare, dragii mei!
Astfel, lucrurile nu stau chiar asa, depinde cat de larga-ti e cunostiinta si preocuparea in domeniu si vorbesc foarte serios! Da, asa am fost crescuti, asa avem educatia formata, intr-un procent aproape de 90%. Am fost crescuti si avem tipare greu de schimbat, nu spun ca ar fi usor…insa nici atat de greu de schimbat, daca te preocupi putin si vrei sa stii mai mult…si vrei sa intelegi mai mult…si vrei sa simti mai mult…si VREI SA EVOLUEZI!
Am crescut int-ro familie in care ”masa fara carne, nu e masa!” Da, am fost sportiva de performanta 8 ani de zile, am practicat inot, si care credeti ca era alimentul de baza, absolut necesar? Evident, proteina din carne! Astfel, stiu cum e sa schimbi un tipar vechi si cum e sa te adaptezi la ceva nou. Doar ca acest NOU mi-a adus atat de mult bine si nu stiu cum am putut sa ma indoiesc o clipa de aceasta alegere. Am experienta unei vacante recente acasa, la mama..unde, by the way, e minunat!...doar ca la masa, in afara de faptul ca e extrem de gustos si de familiar totul, nimic de acolo nu-mi mai facea bine, nu ma mai hranea cu adevarat, nu ma mai facea sa ma simt in forma si in ”apele mele”. Doar salata si dragostea celor din jur!
Asadar, dupa cateva zile de mancat mai aproape de ce consumam inainte, am intrat intr-o stare de usoara depresie si de neliniste interioara. Nici familia si nici cei dragi avuti aproape nu-mi mai puteau echilibra starea, ca de dragul lor si a vremurilor minunate ale copilariei mi-am dat voie sa procedez astfel. Dupa ce am revenit acasa, la noile si bunele mele obiceiuri nutritionale…cu sucul de fructe de dimineata, cu sucul de legume de ceva mai tarziu, cu salatele imbelsugate, pline de verde si de energie pozitiva, la bolul de seminte si de nuci din fiecare zi... dupa numai 3 zile am fost ca noua! Si mi-am zis...
nu pot sa cred, cat de mult conteaza ce mananci si ce stare psihica si ce ansamblu ai asupra jurului tau doar printr-o schimbare a modului de hrana! Ei, este cred, mai mult de atat, este si o schimbare de abordare si de ”respect si intelegere” al existentei, nu-i asa?
Dragii mei, va vorbesc din experienta si o fac cu tot dragul meu si cand veti simti sa faceti o incercare, atunci cand veti fi voi pregatiti, pentru ca e o chestiune ce o faci cu o asumare totala, si nu iti fortezi mintea sa te sustina si sa determini trupul sa fie bine, cu un nou mod de nutriti. Nu, nu asa functioneaza lucrurile. Dupa cum stiti, nimic facut fortat si fara intelegere nu are viata lunga!
Ei, deci cand va veni momentul fiecaruia, o sa ma intelegeti perfec. Si cred in momentul fiecaruia dintre voi, deoarece cred ca toti facem in curand un pas spre o mai buna adaptare aici, pe Pamant, intr-o evolutie si armonie a vietii, in general!
Si da, se leaga si de modul nostru de nutritie, fara indoiala…ESTI CEEA CE MANANCI!
Sa revenim incet la inceput, sa o luam usor si sa va prezint alte variante de hrana, cu continut de proteine ce pot sa inlocuiasa cu succes carnea si sa va faca sa fiti mai sanatosi, mai luminosi si mai bucurosi. Si nu, nu exagerez cu nimic, chiar asa stau lucrurile! Bucuria ce o simt azi in interiorul meu se datoreaza, fara nici o indoiala, si hranei mele si respectului fata de ce este viata in jurul meu. Azi taiem un porc, sau un vitel, maine un pui, omoram si caprioara, apoi ne luam si de iepure..hai sa taiem si veverita si ce vietate mai vreti voi..si putem tot continua sa stam in stadiu de vanatori a tot ce e in jur viu, sa ne ghidam dupa instincte primare si sa avem duritate, energia negativa si informatia mortii care - chipurile, ne hraneste!- si toate astea se reflecta si la nivelul relatiilor sociale existente, in general, printre oameni. Ca cel ce impusca sau omoara in orice forma un animal, ceva viu si cel ce il mananca, e o diferenta doar de nuanta, ei sunt pe acelasi palier, daca ma intorc la respectul fata de viu, de tot ce are viata! Asa ca, esti liberul tau arbitru, asta intotdeauna va fi asa! E treaba ta ce dai si ce primesti, cum esti asa traiesti, asa functioneaza treburile pe aici! Esti propriul tau creator!
Multe cereale reprezintã surse excelente de proteine, în special
  • quinoa, care contine o proteinã mai usor digerabilã decât carnea,
  • hrisca,
  • meiul,
  • legumele,
  • alunele,
  • semintele,
  • zarzavaturile, toate frunzele verzi si toate legumele de sezon si
  • semintele germinate.
Toate produsele din
  • soia, precum brânza tofu sau laptele de soia, sunt surse bune de proteine.
Nu sunt impotriva consumului animal, cel pe care parca-l ofera animalul, ce-ti este, fara nici un sacrificiu dat si face parte dintr-un ciclu functional, firesc al vietii.
Astfel, sa ne bucuram si de
  • ouale de gaini, de gaini crescute la tara, si de
  • iaurtul preparat in casa, din lapte degresat si proaspat, viu. Nu includ aici laptele pasteurizat sau alte forme de semipasteurizare, care nu sunt altceva decat forme de pastrare si de eliminare totala a elementeleor hranitoare din acesta si nimic mai mult.
E bine sa stiti ca organismul dumneavoastrã trebuie sã munceascã mult mai mult pentru a digera proteinele de origine animalã. Este infinit mai bine sa va luati proteinele din surse variate, precum cerealele, sau din verdele legumelor, decat cele de origine animala, dar avem si varianta aceasta mai rar sau cu cumpatare, de ce nu?
Alegeti, la inceputul schimbarilor voastre de nutritie,
  • peste cu carnea albã si fãrã grãsime, precum crapul, codul, batogul, pãstrãvul, somonul si, ocazional tonul. Pestele gras este bogat în acizi grasi esentiali si este benefic pentru reglarea cantitãtii de hormoni si a nivelului de zahãr din sânge, atunci când se urmãreste controlul greutãtii.
  • fructele de mare...bucurati-va de fructele de mare din cand in cand, sunt delicioase si hranitoare. Si eu le am trecute ca deliciu culinar, odata pe saptamana! Si ma bucur cand le mananc, doar ca maxim o data la 10 zile...atat imi dau eu voie acum, asta simt! Voi fi bucuroasa sa ajung la nivelul de intelegere si simtire, in care ma voi hrani doar cu hrana cruda, formata din legume si fructe. Da, am cunoscut oameni cu astfel de atitudine existentiala si mi-au parut minunati, si am gasit la ei armonia, ce-mi place sa cred, avem cu totii target-ul spre ea..sau nu..iertati-ma, habar nu am...vorbeam despre mine!
Nucile si semintele ar trebui sã fie prezente în dieta dumneavoastrã în mod regulat. Acestea contin cantitãti mari de acizi grasi esentiali, adicã grãsimi bune. Consumând grãsimi bune, nu vã veti îngrãsa — acestea chiar vã vor ajuta sã dati jos grãsimea în exces. Nucile si semintele reprezintã o adevãratã centralã de energie pentru alte substante nutritive, în special pentru întregul spectru de aminoacizi, necesari pentru a forma proteine complete si digerabile, plus vitaminele A, B, E si mineralele: calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier, seleniu si mangan.
Semintele de floarea soarelui, de in, de lucernã, de dovleac, de susan, migdalele, castanele, nucile caju, nucile braziliene si cele obisnuite, au un continut de substante nutritive atât de dens, încât nu este nevoie sã consumati cantitãti mari — o linguritã sau douã pe zi, sau la douã zile, ar fi mai mult decât suficient. Eu îmi înmoi adesea nucile sau semintele în iaurt, câteva ore. Astfel, capãtã o texturã si o consistentã minunatã si devin mai usor de digerat. Încercati sã puneti la înmuiat migdalele — or sã vã placã la nebunie! Vorbim aici de seminte crude, fara indoiala!
  • Bobul si lintea - varietati de fasole echivalenta cu carnea. Bobul de grãdinã, soia si lintea sunt foarte bogate în proteine, iar cu fiecare gram în plus furnizeazã proteine complete într-un mod mult mai eficient decât carnea rosie. Pe deasupra, le lipseste continutul de grãsime. Pe lângã profilul proteinic ideal, lintea hrãneste în egalã mãsurã rinichii si glandele suprarenale, în vreme ce bobul de grãdinã este bogat în aminoacizi, vitaminele B, calciu si fier.
  • Soia a devenit o alternativã foarte popularã la carne, datoritã continutului sãu complet de proteine. De asemenea, contine agenti anticancerigeni, printre care fitoestrogenul, si are un efect de echilibrare a hormonilor feminini si masculini.
  • Ciupercile. Compoziţia chimică a ciupercilor diferă de la o specie la alta, iar în cadrul aceleiaşi specii, depinde de stadiul de dezvoltare, de substratul nutritiv pe care se dezvoltă, de partea ciupercii luată în considerare (pălărie, picior), de condiţiile de climă, dacă sunt tinere sau bătrîne. Dar, în general, ciupercile conţin apă, substanţe organice şi săruri minerale. Structura proteinelor (aminoacizii esenţiali) din ciuperci este asemănătoare cu cea din cazeina laptelui, albumina din ou, gliadina din grîu. Sînt proteine comparabile cu cele din carne, astfel că 100-200 g ciuperci uscate consumate zilnic, pot substitui carnea, menţinînd în organism un echilibru normal. Un kilogram de ciuperci uscate conţine de două ori mai multe albumine decît carnea de vită, de aproape trei ori mai multe decît carnea de porc sau decît ouăle şi de 11 ori mai multe decît laptele. Organismul omului valorifică peste 90% din albuminele ciupercilor. Deşi au o valoare nutritivă ridicată, totuşi, ciupercile au conţinut scăzut de calorii şi grăsimi. O porţie de ciuperci conţine doar 20 de calorii şi zero grăsimi, dacă sînt gătite dietetic.
Fiecare celulã din trupul nostru are nevoie de proteine. Acestea sunt necesare pentru dezvoltarea si refacerea tuturor componentelor organismului, de la muschi si oase pânã la pãr si unghii. În plus, proteinele ajutã la formarea enzimelor care fac posibilã digestia alimentelor, la producerea anticorpilor care luptã împotriva infectiilor si a hormonilor care fac organismul sã functioneze eficient. Asa este si sunt recunoscatoare naturii care ne ofera atatea posibiliatti si atata varietate de proteina, fara sa ”ne mai mancam intre noi!”. Îmi cer iertare daca lezez pe cineva, dar de se simte cineva lezat, este ca undeva in subconstient el stie ca am dreptate si doar un tipar si o atitudine invatata gresit il fac sau o fac sa fie revoltat. Dar, suntem pe drumul cel bun!
Suntem pe drumul intelegerii si al respectului fata de tot ce-i viu si are suflet, exact ca si noi. Si nimic si nimeni nu ne autorizeaza in a-i manca, in a-i creste ca sa-i mancam, aceasta fiind o forma primitiva, deloc ecologica de intelegere si perceptie existentiala!
Cand te hranesti, cand mananci, fa-o cu bucurie si cu intelegere...tu nu te ALIMENTEZI in existenta aceasta, tu te HRANESTI ca sa poti sa fii si sa te manifesti intr-o creatie, ce este intreaga ta existenta!
Asa ca tu alegi, intotdeauna tu alegi cum vrei sa intelegi si cum vrei sa fie viata ta..tu alegi si raportarea ta la intreaga existenta, din care si tu faci parte si pe care si tu o implinesti!
Acest tip de hrana vã va îmbunãtãti capacitatea de gândire...- vã va ridica moralul... vã va reduce stresul... vã va spori vitalitatea!
Si nu uita: ESTI CEEA CE MANANCI, ESTI CEEA CE GANDESTI!
Va doresc numai bine si sa aveti darul de a renunta in a va alimenta si in a incepe a va hrani, cu bucurie!

Sursa informatii: lavi-enrose.com

Autor

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro