Timisoara

O casa izolata este acasa

O casa izolata este acasa

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
1027

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Se pare ca vremurile in care traim in prezent ne obliga sa consumam din ce in ce mai multa energie, motiv pentru care trebuie sa ne facilitam modul in care ne utilizam noile surse de energie, motiv pentru care se impune procesul de economisire al energiei. Din acest motiv, cei mai multi specialisti spun ca este mai bine sa optam pentru izolatiile termice, utilizand materiale precum vata minerala, vata bazaltica, izolatii din placi cu ecofibre, izolatii cu spuma, sau materiale pentru hidroizolatii.

Pentru ca fundatia unei case trebuie sa asigure un confort sporit de preventie impotriva umezelii si a uscaciunii este important sa ne gandim ca o fundatie izolata asigura o mai buna durata de viata a locuintei, mai ales daca aceasta se face intr-un mediu de munte, unde vremea este de cele mai multe ori schimbatoare.

Izolarea pardoselilor din beton

Pardoselile din beton sunt o optiune pentru acele podele care ofera estetica si durabilitate, pentru ca betonul este un material cu o masa termica mare, inseamna ca incalzirea se realizeaza printr-un proces lent. Daca suprafata inferioara a constructiei este din lemn, din podea sau din alte materiale ecologice este posibil sa apara un plus de caldura, care poate fi controlat de la bun inceput.

Cu toate acestea, proprietatile termice ale betonului nu par sa prezinte o utilizare corespunzatoare a caldurii, menit doar sa sustina intreaga constructie si sa ii ofere stabilitate. In absenta unui strat de izolatie, camera se poate transforma intr-un depozit frigorific in cel mai scurt timp, pentru ca betonul poate lua din caldura altor materiale de constructii eliminand aer rece in intreaga camera.

Izolarea podelei regleaza nu doar cantitatea de caldura care va circula in casa, ci va controla si problema umiditatii. Pentru cele mai bune sfaturi in materie de izolatii, specialistii spun ca o vizita pe pagina oficiala e-izolatii ne va scuti de un drum la marile magazine de bricolaj, incat putem obtine cele mai sigure informatii de la specialistii din acest domeniu. Pentru ca izolarea betonului implica si unele probleme de suprafata, este bine ca materialul ales pentru izolatii sa fie unul cat se poate de rezistent, astfel avem la alegere dintre o izolare cu crampoane, una din polietilena de inalta calitate, sau vata bazaltica. De asemenea, materialul izolator pe baza de spuma poliuretanica incorporeaza cele mai multe calitati ale materialului, mai ales cele care combat vaporii de apa, cat si semnele de umezeala sau de mucegai.

Cantitatea de caldura eliberata prin pardoselile de beton depind de obicei de marimea pardoselii, incat o camera mica precum un subsol, care este foarte rar utilizat, se poate pastra si fara izolatie. Cum toate acestea, restul de camere trebuie sa fie izolate pentru a salva facturile de energie. Podelele neizolate inseamna mai mult de lucru pentru sistemul de incalzire, care se adauga la facturile de electricitate. De asemenea, si intreaga casa ar trebui sa fie in conformitate cu codurile standard de constructie si sa ofere cele mai moderne solutii de locuit, incat sa ne simtim intr-o casa ca acasa.