Timisoara

One Move Climbing Club

One Move Climbing Club

Detalii

Adresa
Timisoara, Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 5, et. 2
Telefon
0727747466, 0723007563
Web
www.onemove.ro
Categorie
Cluburi sportive
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
1690

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sala de escalada bloc (bouldering) One Move s-a deschis la 15 octombrie 2008 si este prima si singura sala de escalada bloc din Timisoara. Inaltimea maxima a panoului este de 5 m iar suprafata desfasurata este de 170 m2. Panoul are o structura complexa : fete verticale, fata cazuta, surplomba de 30 cu iesire pe fata cazuta, surplomba de 45, tavan etc.

Permanent in sala sunt amenajate si marcate in jur de 50 de trasee de toate dificultatile, de la nivelul incepator pana la nivelul cel mai inalt, adevarate proiecte chiar si pentru cataratorii consacrati. In sala sunt organizate, periodic, concursuri destinate atat membrilor si abonatilor One Move cat si concursuri de nivel national la care participa cei mai buni cataratori din Romania.

Ce este bouldering-ul ?

Este catarare pe bolovani sau structuri artificiale nu foarte inalte, in care, spre deosebire de escalada, nu se mai folosesc coarda, buclele si hamul pentru asigurare. Echipamentul pentru bouldering nu este foarte complex: papuci speciali de catarare, saculet cu magneziu, periute pentru curatat prizele si o saltea de aterizare care sa atenueze caderile.

De ce bouldering ?

Pentru ca este cea mai pura, spectaculoasa si mai complexa forma de catarare. Pentru ca iti dezvolta o serie de aptitudini : forta, concentrare, dinamism, control, tehnica, imaginatie.

Este un sport care te pastreaza in forma, fizic si psihic. Un sport care te impinge sa vrei mai mult. Este o forma de exprimare, un mod de viata, care te poate reprezenta. Poti sa practici acest sport si la 5 ani si la 70 de ani, varsta nu e un obstacol. Este un mod placut de ati petrece timpul cu prietenii sau cu oameni noi, care mai tarziu iti vor deveni prieteni. Este un sport unde performanta depinde doar de tine iar reusitele se sarbatoresc cu prietenii.

In speranta ca v-am trezit interesul va asteptam sa ne cataram impreuna !!!!

Filtre

Zone din Timisoara: Cetate