Timisoara

Operaţiunea folia


Detalii

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Apartine de
TVT 89
Vizualizari
3

Voteaza & Distribuie

Descriere


În Timişoara a început operaţiunea “Folia”. Rând pe rând, reprezentanţii RATT vor acoperi toate geamurile mijloacelor de transport în comun, pentru a-i feri pe călători de capriciile vremii. Soluţia este aspru criticată atât de oamenii de rând cât şi de reprezentanţii primăriei. Mai ales că preţul acestei soluţii de luptă cu canicula, este o enigmă.
Căldura din mijloacele de transport este o temă la zi pe buzele timişorenilor. În special cei care circulă cu tramvaiul spun că preferă mersul pe jos, dacă nu sunt presaţi de timp. Asta pentru că în condiţiile în care afară sunt 40 grade celsius, temperaturile din mijloacele de transport în comun sunt mult mai mari.
Pentru a lăsa impresia că sunt solidari cu călătorii,reprezentanţii regiei de transport în comun din Timişoara, au încropit o soluţie.
“Pe 130 de autovehicule am aplicat o folie de protecţie solară. În curând vom aplica folis şi pe tramvaie. Sperăm să îmbunătăţim confortul. Oricum vom face economii în ceea ce priveşte consumul pentru autovehiculele care au climă.” Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al RATT
Cât costă această improvizaţie, nu ştie nimeni. Chiar dacă banii plătiţi sunt publici. Cei de la RATT nu au făcut un calcul, motiv pentru care primarul îi critică. Şi spune că soluţia în lupta cu canicula este alta.
“Este o soluţie de avarie, nu mi se pare în regulă. Important este să achiziţionăm tramvaie noi, dar nu la preţurile care au fost propuse.” Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara.
Până când situaţia va fi rezolvată timişorenii speră ca foliile să facă minuni şi sauna din tramvaie să devină istorie.
Ovidiu Ţarcă
Taguri:


Sursa informatii: tvt89.bridgeman.ro