Timisoara

Opera taraneasca, la Festivalul de Vara de la Budapesta

Opera taraneasca, la Festivalul de Vara de la Budapesta

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
498

Voteaza & Distribuie

Descriere

”Operă țărănească”, spectacol de mare succes al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, a fost invitat din nou la Budapesta, pentru a participa la Festivalul de Vară.

Montat în stagiunea 2012/2013, Operă ţărănească a devenit unul dintre cele mai apreciate spectacole ale scenei timișorene de teatru. Scrisă de Pintér Béla şi Darvas Benedek și regizată de Szikszai Rémusz, Operă țărănească este un spectacol cu muzică şi dans, un mixt captivant de genuri între operă barocă şi partituri populare. Povestea tragică a două familii, o sută de mii de dolari, o crimă, o nuntă şi apariția unui cowboy misterios se regăsesc toate într-o frescă scenică realizată cu mult haz.

Spectacolul va avea loc în data de 28 iunie, de la ora 20:00, pe scena în aer liber Városmajori Szabadtéri Színpad.

Festivalul de Vară din capitala Ungariei se află la a doua ediție, iar selecția juriului alcătuit din trei critici de teatru cuprinde 9 spectacole ale unor teatre și companii de prestigiu, din afara Budapestei și a granițelor țării. Evenimentul open-air se desfășoară în perioada 10 iunie – 17 iulie 2014 la Városmajor, o oază verde din Budapesta.