Timisoara

Orchestra Titanic

Orcehstra Titanic

Detalii spectacol

Telefon
0723297456
Web
www.companiadearte.com
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Apartine de
Asociatia culturala "Compania D'arte"
Vizualizari
572

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 15 iunie 201620:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Compania D’arte, vă invită la spectacolul de teatru “Orchestra Titanic” de Hristo Boytchev, în traducerea Dianei Bulboacă, ce se va desfăşura miercuri, 15 iunie, ora 20:00, la Casa Tineretului Timişoara, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pentru Amatori “AMAFEST”. Spectacolul este susţinut de actorii amatori din cadrul Trupei de teatru a Companiei D’arte şi este realizat de Mariana Luca.

Distribuţia spectacolului – în ordinea intrării în scenă – este următoarea: Doko : RALUCA MACOVEI – Luko: LIVIU MAXIM JITARU – Liubka: CLAUDIA FEHER– Meto: ALINA PREDA – Harry: COSMIN NEDELA
Regia spectacolului este semnată de MARIANA LUCA, scenografia de DORU DĂNILĂ, coloana sonoră live - MĂDĂLIN LUCA, machiaj - MIRA METZLER , autor Garderoba de machiaj http://garderobademachiaj.ro .

Piesa este o comedie tristă a dramaturgului contemporan Hristo Boytchev. Povestea a patru vagabonzi care vieţuiesc pe un peron pustiu al unei gări abandonate, pe unde trenurile trec, dar nu opresc niciodată, şi fac pregătiri nesfârşite pentru ziua când un tren va opri în gara şi ei se vor urca în el, iar vieţile lor vor redobândi sens. Într-o zi trenul opreşte şi din el este aruncat un iluzionist şi showman vagabond, care le va schimba vieţile. Showman-ul Harry Houdini îi va pregăti pas cu pas pe cei patru rătăciţi ai sorţii pentru marea lor călătorie, care este pentru el şi marele moment de magie pentru care s-a pregătit viaţă întreagă. Harry crede în puterea transformatoare a iluziei, în împlinirea omului prin transpunerea în lumea spiritului şi eliberarea de materie. Salvarea aşteptată pe peronul gării se poate întâmpla doar prin călătoria interioară a fiecăruia.
Piesa este o metaforă despre viaţă şi sensul ei, despre realitate şi iluzie, despre marea călătorie şi marea trecere, despre singurătate şi a fi împreună, despre aşteptările vietii – a unui tren salvator pe un peron într-o gara uitată de lume, despre trenurile în care nu putem urca pentru că nu opresc niciodată şi în care călătoresc mereu ceilalţi a căror viaţă pare a avea sens şi destinaţie clară. Este o poveste despre oameni, cu căutările, rătăcirile şi visele lor. Şi, după cum ne spune iluzionistul Harry Houdini “ Lucrurile superioare sunt în voi. Nicăieri în cele şase direcţii ale lumii nu veţi găsi nimic. Singurul lucrul care există cu adevărat este în voi.”

Festivalul National de Teatru pentru Amatori “AMAFEST” este o cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş.
Partener cultural: Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis
Durata spectacolului: 1:30 h / fără pauză
Intrarea la spectacol este liberă
Contact: Tel. 0720762073
Email: companiadarte@gmail.com
Website: www.companiadearte.com

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta