Timisoara

Paralela 45

Agentia de turism Paralela 45 Timisoara

Detalii

Adresa
Timișoara, Strada Episcop Augustin Pacha, nr. 6
Telefon
0256221025, 0356435933
Web
www.paralela45.ro
Social links
Categorie
Agentii de turism
Modificat
acum 11 luni si 6 zile
Vizualizari
3663

Voteaza & Distribuie

Descriere

Paralela 45 Timisoara

Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, de catre 2 prieteni, Alin Burcea si Adrian Grigorescu, care lucrasera impreuna ghizi la ITHR Bucuresti, in perioada 1985 -1989. Tot aici au lucrat si Ion Antonescu (“Marshal Turism” de azi) si Sorin Nicolescu (Olimpic International). Povestea este frumos prezentata in cartea “Lupii tineri din turism” a lui Marian Constantinescu.

Pe 4 iunie 1990 s-a deschis oficial, Paralela 45, in actualul sediu din Bdul Regina Elisabeta 29 -31. In primul an, turismul intern a reprezentat principala activitate. Clientii erau multumiti pentru ca primeau chitanta pentru tot ceea ce plateau, adica “spaga” se transformase, legal in comision.

La primul nostru grup de Istanbul am fost ... ghid. Nu mai iesisem din tara decat in Bulgaria si Rusia si totul a fost o aventura.
La granita bulgaro-turca am stat "numai" 4 ore si asta datorita unui bascis "gras". Istanbulul mi s-a parut un oras extraordinar. Mi s-a parut atunci, mi se pare si astazi. In 1991 au inceput excursiile externe. A fost anul Chinei, de unde "turistii" romani au venit cu tone de marfa. Grecia s-a "lansat" si a devenit principala destinatie a romanilor. Primul charter, evident, pe destinatia Antalya, l-am realizat, timid, in 1996. Circuitele au inceput sa fie tot mai multe, in special cu autocarul, in perioada respectiva.

Am devenit IATA in 1994 si vanzarea de bilete de avion a fost de atunci una din activitatile noastre de baza. In 1998 am infiintat Departamentul Corporate, cu o echipa si un sediu distinct, condus de Elena Anghel. In anul 2000 am fost selectati sa organizam partea logistica pentru ExpoHanovra 2000. Prima agentie in afara Bucurestiului a fost la Timisoara in 1996. Astazi avem 35 de agentii proprii sau in franciza, coordonate de o puternica echipa de distributie. "Specialitatea" noastra o reprezinta circuitele culturale, istorice pentru care suntem apreciati. Cele 10 chartere pe care le organizam anual sunt in continua crestere si diversificare.

Astazi, investim in on-line, in vanzarea on-line si in valutele pe care acesta ti le permite. Internetul nu ne concureaza daca este bine folosit, este un instrument extrem de bun, evident, daca stii sa il folosesti. Multi isi fac astazi rezervari pe internet, pentru un hotel sau un zbor. Circuite de grup si vacantele charter nu vor dispare niciodata. Ce se intampla daca ai probleme cu hotelul rezervat pe booking sau daca apare un "nor islandez", cum ajungi acasa?

Dragi turisti, asa dupa cum fiecare aveti un un medic sau un avocat, trebuie sa aveti un agent de turism. Nu poti sa iti bazezi vacanta ta si a familiei tale pe o simpla fotografie pe internet!

Orar

Luni - Vineri: 9:00 - 17:00