Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Pastrarea si intretinerea bijuteriilor cu pietre pretioase si geme organice

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
604

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pietrele pretioase sunt unice si necesita multa atentie. Pietrele prețioase și gemele organice sunt mai sensibile decât par. Deseori s-au primit cereri de a repara, reșlefui și recondiționa pietrele prețioase și gemele organice.

Un lucru nu foarte cunoscut este faptul că pietrele prrețioase și gemele organice se păstrează și se curață în condiții speciale. De exemplu, dacă două sau mai multe bijuterii cu diamante, acestea se păstrează fiecare separat în cutii de bijuterii sau în pungulițe separate. Dacă diamantele se păstrează împreună riscă să se zgâraie unul de celălalt. De asemenea dacă sunt păstrate împreună, diamantele pot zgâria cu usurință alte pietre prețioase. Dacă diamantele sunt lovite direct se ciobesc sau chiar se sparg cu usurință.

Chiar și la montarea și demontarea din dijuterii se ciobesc sau se sparg. Diamantul este cel mai dur mineral având 10 pe scara lui Mohs, dar nu este incasabil. Alte pietre prețioase cu duritatea mai mică de 10 se zgârie sau se sparg în egală măsură. Din această cauză pietrele prețioase se pastrează și se montează/demontează în bijuterii cu atenție și profesionalism.

Curățarea pietrelor prețioase

Diamantele datorită stucturii sunt un adevărat aspirator de praf și grăsimi. În mai puțin de o oră de la curățare diamantul începe să acumuleze particule de praf și mizerie din mediul înconjurător. Dacă nu aveți posibilitatea să curățați pietrele prețioase la un atelier de bijuterie vă recomandăm să le curațați singuri acasă.
Umpleți un bol cu apă călduță și adăugați o linguriță de bicarbonat alimentar. Cu o periuță de dinți pe care nu o mai folosiți curățați piatra (pietrele) prețioasă pe toate părțile. Dacă sunt pietre mici nu apăsați cu putere din spatele bijuteriei deoarece este riscul să împingeți pietrele din montură. În nici un caz nu le fierbeți în detergent și nu le curățați cu agenți chimici.

Diamantele și pietrele prețioase nu trebuie să se frece între ele pentru a nu se zgâria. Acest lucru este contraindicat atât pentru diamante, pietre prețioase cât și pentru metalele prețioase. Dacă nu reușiți acest procedeu apelați la un bijutier.

Perlele și gemele organice


În această categorie intră perlele, sideful, chihlimbarul, coralul, fildeșul, os, dinți de animale și alte materiale organice.

Perlele

Perlele nu trebuie păstrate mult timp în întuneric. Dacă sunt păstrate câțiva ani în intuneric riscă să își piardă luciul și forma.La fel și în cazul celorlalte geme organice. Curățarea perlelor și a gemelor organice se face cu apă calduță fără nici un agent chimic sau casnic. Apa nu trebuie să conțină clor. Apa cu clor afectează iremediabil perlele.

Este contraindicat să se ajungă la bijuteriile cu perle și geme organice cu parfum, șampon sau alți agenți care le pot afecta. Nu este indicat să facem sport sau munci casnice cu bijuteriile. Este bine ca odată ajunși acasă să nu mai purtăm bijuterii. La fel ca diamantele și pietrele prețioase, gemele organice se zgârie și se sparg cu ușurință. Este recomandabil ca perlele și gemele organice să le purtați ocazional sau să le expuneți la soare și lumină dacă nu le folosiți.
centrulgemologicroman.ro