Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Obiecte și medicamente din kit-ul de prim ajutor pentru concediul cu familia

Obiecte și medicamente din kit-ul de prim ajutor pentru concediul cu familia

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
534

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Înainte de a da startul concediului din această vară, asigură-te că ai va exista loc în bagaj pentru soluțiile de prim ajutor și medicamentele esențiale în situații delicate! Elementele dintr-un astfel de kit pot contribui semnificativ la stabilizarea simptomelor specifice unei anumite probleme medicale, până la venirea salvatorilor, sau până când manifestarea acestora se diminuează progresiv, până la încetarea completă.

Îți este neclar ce ar putea conține un kit de prim ajutor pentru următoarea vacanță a familiei? Suntem bucuroși să îți oferim o listă de la A la Z cu cele mai importante obiecte de instrumentar și medicamente din alcătuirea sa, în funcție de specificul aventurii:

Kit-ul de prim ajutor pentru munte


În cazul drumețiilor montane, riscul de accidentare produsă la nivelul articulațiilor este unul real și cât se poate de ridicat, în condițiile în care nu ai echipamentul potrivit. De aceea, este important să incluzi în kit atele pentru susținerea piciorului, umărului sau brațului, precum și comprese sterile și soluție dezinfectantă, în cazul unor simple julituri.

De asemenea, adaugă în trusă gelul antiinflamator și medicamentație analgezică specifică, în cazul în care suprasolicitarea fizică declanșează dureri musculare. Chiar dacă ești la munte, acțiunea razelor solare este mai puternică decât ai putea crede, așadar, nu uita acasă crema de protecție solară cu o valoare de cel puțin 30SPF.

În cazul scăderii nivelului de glicemie, se poate include în kit-ul de prim ajutor pentru munte o tabletă de glucoză, iar pentru senzațiile de moleșeală sau posibilele stări de leșin, suplimentele efervescente și calciul sub formă de comprimate sunt esențiale.

Kit-ul de prim ajutor pentru mare În timpul vacanței petrecute la malul mării, arsurile solare pot cauza neplăceri serioase, cu impact direct asupra percepției față de concediul respectiv. De aceea, este indicat să existe în trusa de prim ajutor un unguent pentru calmarea pielii arse și creme de protecție solară.

Pentru cei mici, se recomandă cel mai ridicat nivel de protecție împotriva razelor UV (SPF50), iar pentru persoanele adulte, o cremă cu factor de cel puțin 30SPF, dar și una cu o valoare mai scăzută, utilizată după ce pielea a început să se bronzeze.

La mare, te mai poți confrunta cu probleme de natură digestivă, așadar, trusa de prim ajutor trebuie să includă și medicamente atibacteriene intestinale (în cazul diareei infecțioase) și antipropulsive intestinale (în cazul diareei neinfecțioase).

Pentru zgârieturi sau înțepături în talpă, cauzate de pășitul cu piciorul gol pe zone de pe dig sau faleza cu scoici sau cioburi de sticlă, este indicat să ai la îndemână antiseptice. Pentru dureri de urechi sau nas înfundat, produse în urma contactului cu apă, kit-ul de prim ajutor trebuie să mai conțină analgezice și decongestionante.

Kit-ul de prim ajutor pentru camping


Dacă înnoptezi la cort într-o zonă cu vegetație bogată, îți recomandăm să iei la tine un antihistaminic sub forma de spray. Poți opta și pentru varianta comprimatelor. Cu ajutorul antihistaminicelor, ochii nu se vor mai înroși la fel de tare, iar episoadele de strănut și tuse, cauzate de expunerea la praf sau polen, se vor ameliora.

În cazul unei înțepături ce poate produce un posibil soc anafilactic (informație cunoscută pe baza reacțiilor asemănătoare, produse în trecut), un pen cu adrenalină poate salva viața persoanei în cauza, până la venirea echipajului de pe Ambulanță.

Petrecerea unui concediu la camping îi poate afecta pe cei mai sensibili din grup, neobișnuiți cu petrecerea unei perioade de timp la cort. Pentru răceală și gripă, este bine să ai la îndemână medicamente antitermice și antiinflamatoare. Pentru tuse seacă se recomandă adăugarea în kit-ul de prim ajutor a antitusivelor sau a secretoliticelor.

Kit-ul de prim ajutor pentru Deltă


Principala problemă din Delta o reprezintă țânțarii, a căror activitate se întețește mai ales la orele serii, precum și în zorii zilei. Ia în kit soluții de protecție împotriva înțepăturilor de țânțar, precum și un unguent pentru calmarea zonelor de piele afectate.

Este indicat să achiziționezi repelente polivalent, ce acționează atât pe țânțari, cât și pe alte insecte ce pot fi prezente în această zonă cu vegetație și apă: tăuni, bondari, albine etc De asemenea, histaminicele, soluțiile pentru protecție solară și compresele sterile nu trebuie lăsate acasă.

Tu ce ți-ai mai luat în kit-ul de prim ajutor, cu ocazia concediilor trecute?

Sursa foto: shutterstock_1208072983.jpg

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro