Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Trei dintre piețele Timișoarei pe care trebuie să le vizitezi

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
497

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dacă plănuiești să vizitezi Timișoara pentru prima dată nu trebuie să ratezi piețele ce îmbină perfect istoria, cultura și prezentul.

Fie că plănuiești prima ta vizită în Timișoara sau ai vizitat deja orașul de pe Bega, sigur nu ai avut cum să acoperi toate obiectivele turistice din prima. Fiind unul dintre cele mai vechi și impresionante orașe din România, Timișoara impresionează prin îmbinarea dintre istoria bogată și modernismul demn de orice metropolă Europeană. Supranumit și Mica Vienă, orașul este de o frumusețe extraordinară și vrem să te ajutăm să ai o experiență cât mai plăcută. Așadar, am alcătuit o listă cu atracțiile și locurile care ar trebui să se afle pe lista ta de vizite! Mai exact, vorbim astăzi despre piețele care dau Timișoarei o bună parte din frumusețe.

Piața Unirii

Cea mai veche dintre multiplele piețe istorice din Timișoara, Piața Unirii impresionează prin stilul baroc și clădiri cu detalii deosebite. Mai este cunoscută și drept Piața Domului datorită prezenței în piață a Domului Romano-Catolic, una dintre cele mai valoroase construcții baroce din oraș. Renumele Pieței Unirii din Timișoara este amplificat și de ansamblul de patru clădiri din partea de nord a zonei. Casele canonicilor, așa cum sunt cunoscute atât în toată țara cât și în străinătate, au fost declarate monument istoric. Tot aici se regăsesc alte construcții impozante precum Casa cu Lei, Palatul Episcopiei Ortodoxe, sau Catedrala Ortodoxă Sârbă. Cu alte cuvinte, Piața Unirii este cu adevărat o piață ce unește mai multe comunități și descrie perfect spiritul tolerant și deschis al orașului.

Piața Libertății

Denumită de-a lungul timpului și Piața de Paradă sau Piața Prințul Eugen, aceasta este cea mai veche dintre piețele orașului. Istoric vorbind, acesta este primul loc unde oamenii s-au așezat și au locuit, nucleul în jurul căruia a evoluat Timișoara. Fiind prima dintre piețele faimoase ale orașului, Piața Libertății găzduiește cele mai vechi clădiri. Spre deosebire de construcții precum "Baia Mare", cea mai mare baie publică din oraș, unele au rezistat testului timpului. Aici puteți admira Comenduirea Garnizoanei, construită înainte de 1727, Cazinoul Militar sau Primăria Veche.

Una dintre cele mai vechi clădiri din Timișoara, Cazinoul Militar poate fi observat pe latura de vest a pieței. Arhitectura barocului târziu vă va face să observați această clădire impozantă chiar dacă nu ați venit pentru ea în mod special. Din păcate pentru cei care se gândesc la un joc sau chiar să încerce versiuni noi ale titluri populare, precum 21+3 blackjack, clădirea este acum doar un monument istoric. Iar pentru că am tot menționat istoria bogată a orașului, poate ești curios să știi de ce se numește Piața Libertății. Ei bine, această denumire a survenit în perioada revoluției începute în 1848. Mai este denumită și Piața Roșie datorită cărămizilor cu care a fost renovată.

Piața Victoriei

Piața centrală a Timișoarei poartă numele de Piața Victoriei în zilele noastre. În trecut, localnicii o cunoșteau drept Piața Operei. Aici se află poate cea mai faimoasă clădire din tot orașul - Catedrala Mitropolitană. Situată în capătul sudic al pieței, această catedrală este un real simbol al Timișoarei și nu este de mirare că este un monument arhitectural protejat.

În partea de nord se află Opera, de unde piața își trăgea denumirea în trecut. Promenada de pe partea dreaptă care unește Opera și Catedrala se numește Corso, în timp ce cea de pe partea opusă poartă denumirea de Surogat. Pe Corso puteai întâlni în trecut înalta societate a orașului, fiind decorată cu magazine de lux și restaurante. În contrast, pe Surogat se plimbau, în principal, muncitorii și tinerii. Alte instituții culturale precum Teatrul Național, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat, sau cinematografele Timiș, Studio, și Capitol înconjoară piața.

Gata de Călătorie?

Acum că știi cu ce să începi vizita la Timișoara, nu îți rămâne decât să stabilești traseul până acolo (sau să cumperi biletele de tren / avion) și să faci bagajele. O sa vrei cu siguranță să te întorci cât mai curând deoarece orașul are un aer aparte, iar ospitalitatea bănățeană este renumită în întreaga țară!

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro