Timisoara

Piața oțelului laminat plat și perspectivele de viitor ale industriei producătoare de oțel

Piața oțelului laminat plat și perspectivele de viitor ale industriei producătoare de oțel

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
541

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Piața de oțel laminat plat este într-o continuă schimbare, fiind influențată în acest moment de situația sanitară la nivel global. Perspectivele de viitor ale industriei producătoare de oțel sunt pozitive, acest aspect datorându-se creșterii populației pe Glob, precum și a cererii mărite de oțel pentru dezvoltarea de noi construcții și infrastructuri.

Totodată, nu doar sectorul construcțiilor are nevoie de oțel de calitate, ci și industrii precum cea producătoare de echipamente mecanice, industria auto și multe altele. Valoarea pieței globale de oțel plat era de 434,8 miliarde de dolari în 2019 și se așteaptă să ajungă la o valoare de 580,2 miliarde de dolari în 2024 (creștere de peste 5,9%). În privința produselor din oțel laminat plat se așteaptă ca foile și rulourile să aibă cea mai ridicată creștere în următorii ani.

Cum influențează crizele mondiale industria producătoare de oțel?

În aceste momente, criza sanitară globală reprezintă un obstacol pentru orice industrie, nu doar pentru cea a oțelului. La fel, criza financiară preconizată a se manifesta la finalul anului 2020 constituie o problemă care trebuie gestionată în mod eficient de toate sectoarele economice la nivel internațional. Așadar, acum este momentul pentru stabilirea unui plan de acțiune care să conducă la o stabilizare a pieței oțelului laminat. De exemplu, procesele de producție care sunt mai eficiente vor fi preferate de către producătorii de oțel (așa cum este cazul cuptoarelor cu oxigen, soluție pentru care au optat din ce în ce mai mulți producători începând din 2018).

Profilele și foile laminate din oțel sunt pe un trend ascendent încă din 2018 pe piața oțelului. Aplicabilitatea lor în diverse segmente ale economiei și caracteristicile care întrunesc toate standardele de calitate sunt elemente care i-au determinat pe responsabilii din diversele industrii că acestea sunt materiale de care au nevoie în anii ce vin. În ceea ce privește piețele de desfacere, cererea de oțel laminat este foarte ridicată în zonele din Asia și America (68,1%). Aceste piețe vor furniza cei mai mari importatori de oțel laminat, India și China fiind creditate cu cele mai ridicate comenzi de oțel din lume până în 2024.

Crizele globale conduc nu doar la o scădere a cererii de oțel, ci și la o producție scăzută a acestuia. Mulți dintre producătorii de oțel laminat sunt nevoiți să se adapteze pieței și să producă doar acele materiale pentru care există cerere sau să scadă prețul pentru celelalte. Se va ajunge la un surplus de produse, ceea ce va însemna o scădere a prețurilor și la o competitivitate maximă pe piață. Va fi nevoie de identificarea unor noi piețe de desfacere și de diversificarea produselor oferite, precum și de soluții mai ieftine de producere a oțelului. Implementarea de tehnologii care să scadă costurile de producție, să accelereze procesul de prelucrare și să crească calitatea produselor rezultate este una dintre soluții de depășire a crizei.

Cum va arăta piața oțelului plat laminat în anii următori?

Până în 2024, piața oțelului va atinge cota de 963, miliarde de dolari, iar unul dintre cele mai importante sectoare de activitate în care va fi necesară prezența oțelului este segmentul construcțiilor. De exemplu, în SUA este preconizată o creștere masivă la nivelul construcțiilor rezidențiale, comerciale și industriale, în acest moment acest domeniu de activitate ridicându-se la o valoare de 1,7 trilioane de dolari. Piața oțelului din Asia și zona Pacificului va ajunge la o valoare de 651,5 miliarde de dolari până în 2023, cea din Europa va crește cu 2,30% comparativ cu anii trecuți, iar piața din Orientul Mijlociu și Africa va atinge valoarea de 74,8 miliarde de dolari până în 2023.

Începând cu 1990, consumul de oțel la nivel internațional a fost, în medie, de 3,8% în fiecare an. Se preconizează o creștere a cererii de produse din oțel laminat de 1,9% anual, cu o atingere a unui nivel de utilizare de până la 80% în perioada 2030-2040. Se va urmări reducerea nivelului de emisii de CO2 din procesul de producere a oțelului până în 2050. Acest lucru înseamnă investiții masive în identificarea de noi modalități de scădere a emisiilor, precum și implementare a acestora. De exemplu, în Uniunea Europeană 22% din emisiile de CO2 rezultate din procesele industriale sunt cauzate de facilitățile producătoare de oțel.

Oțelul este important pentru omenire, fiind necesar pentru construirea unui viitor solid. Afectată de crize, piața oțelului va trebui să se adapteze și să găsească noi soluții pentru a rezista. În ciuda tuturor problemelor, cererea de produse din oțel laminat va atinge un nivel ridicat până în 2040, în special în sectorul construcțiilor. Așa că, viitorul acestei industrii este unul care este de natură să ii bucure pe producătorii de oțel de calitate din întreaga lume.

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/