Timisoara

Plantam fapte bune in Romania

Detalii

Web
http://www.plantamfaptebune.ro
Social links
Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Vizualizari
400

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 17 noiembrie 20189:00

Voteaza & Distribuie

Descriere

In luna noiembrie, “Plantăm fapte bune în România” va împăduri 37 de hectare în 17 localități din 15 județe ale țării. În final, 190.000 de puieți vor prinde rădăcini cu ajutorul celor 6.500 de voluntari așteptați la acțiunile organizate de către noi.

"În Timiș, în acest an punem bazele unei noi plantații forestiere în zonă de deal în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare. Acest teren necesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se află în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol " a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

În data de 17 noiembrie la Cralovăț vom împăduri un teren de 5 hectare cu 25.000 de puieți forestieri de cer, frasin, arțar și cireș, cu ajutorul a aproximativ 1.000 de voluntari.
Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport (cu plecare din parcarea OpenVille, ora 8:00, celor care au solicitat, în prealabil), apă, sandwich-uri, serviciu de prim ajutor și toalete ecologice.

De asemenea, vom reveni în comuna Sînmihaiu Român, pentru completarea plantației tinere, care are deja doi ani de la inițiere, cu sprijinul voluntar și exclusiv al persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Timișoara. Plantația se va completa cu 2.000 de puieți de frasin, stejar pedunculat și corcoduș.

Voluntarii interesați să participe se pot înscrie pe site-ul nostru www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege „Implică-te”, apoi „Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 5 noiembrie 2018. Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin diploma Green Endorsement, conform detaliilor campaniei de pe site.

Pentru informații suplimentare legate de implicarea în activitățile PFBRo, ne puteți contacta prin e-mail, la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro, menționând județul.

Partenerii naționali ai “Plantăm fapte bune în România” sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa Coca Cola HBC, Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland, SIXT, Skanska și Yusen Logistics.

Organizatorii locali sunt: Asociația ECO CLUB Timișoara, Primăria și Consiliul local al comunei Topolovățu Mare, Primăria și Consiliul local al comunei Sînmihaiu Român.
Proiectul la nivel local este finanțat de către Flex Foundation.
Partenerii și sponsorii locali ai acţiunii sunt: Flex Romania, Continental Anvelope Timișoara, Hella Romania. Parteneri media: Descoperim România.
Susținători: OpenVille.