Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Poezie, zaibar si jazz cu Robert Serban

Poezie, zaibar si jazz cu Robert Serban

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 9 ani si 6 luni
Vizualizari
946

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 16 octombrie 201518:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Poezie, zaibăr și jazz cu Robert Șerban

Vineri, 16 octombrie, începînd cu ora 18.00, în CLUB 30 din Timișoara (Piața Victoriei nr.7, Cinema Timiș), Robert Șerban vă invită la o seară de Poezie, zaibăr & jazz, cu prilejul lansării noului său volum de poezie, Puțin sub linie, apărut de curînd la Editura Cartea Românească.

Vor prezenta scriitorii:
Cornel Ungureanu
Mircea Mihăieș
Marcel Tolcea
Dan-Liviu Boeriu

Va concerta:
JOE JAZZ JUNCTION
Ion Dorobanţu - chitară, Victor Miclăuş - bass, Szabo Czongor Zsolt - baterie, Alina Mihocaş – vocal

Intrarea liberă
De cîte ori nu ne-am dorit să fim ultimii, dar, în același timp, primii deasupra liniei? Adică între cîștigători, deşi cei de pe urmă dintre ei. Nimeni nu are chef să piardă. Numai că viața te aduce, cîteodată, sub linie. Dacă ai noroc, mai ieși la suprafață, mai tragi o gură de aer, arunci o privire, poate chiar... plutești. Măcar un timp. În această carte sînt „povești” despre cum e sub linie, de ce s-a ajuns acolo, ce se întîmplă pe acolo, cum și dacă se mai iese la suprafață. Robert Șerban pare că scrie atît de firesc și de simplu, încît uneori ai impresia că ai mai citit undeva cuvintele sale. În propriile-ți gînduri, probabil.
„În urmă cu cîtva timp, Robert Şerban ducea pînă în pînzele albe poetica suprafeţei: o suprafaţă îndelung şlefuită, a ultimelor gesturi şi, într-un sens, a ultimelor cuvinte. Acum, în acest nou şi neaşteptatPuţin sub linie, reinventează o poetică a stării lucrurilor, a singurei-frici-care-contează, a texturilor realităţii care se află imediat sub suprafaţă, a cuvintelor mici care te trec podul. Eu am trecut podul ăsta cu Robert Şerban şi am rămas în continuarepuţin sub linie.” (Simona Sora)
„Poezia lui Robert Şerban cu greu îşi disimulează melancolia sub o aparentă observare a mişcărilor cotidiene. Ochiul acestui poet cataloghează semnele sacrului în relieful realului asemeni unui entomolog care prinde fluturi în cartonul insectarului. Numai că acel carton este, evident, un palimpsest: în straturile sale succesive se ascund istorii, tristeţi vechi şi noi, iar membrana sa este chiar zona temporală încă nenăscută: un viitor care se formează în apele negre ale aceleiaşi melancolii.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)
„Poemele dinPuţin sub liniegravitează în jurul unor imagini cînd tandre, cînd ironice, cînd străpunse de melancolie, cînd pulsînd a speranţă matură, însă întotdeauna circumscrise unui ideal afectiv deloc de neglijat: păstrarea intactă a clipei de acum, a secundei prezente şi pline, fără de care viaţa s-ar transforma într-un şir plictisitor de amintiri trucate şi contururi difuze. Poetul îşi sondează devenirea, găseşte o logică emoţionantă a evoluţiei şi o adnotează conştiincios, creînd o colecţie tulburătoare de sentimente şi compunînd cu discreţie un adevărat imn închinat vieţii. Omul-copil şi omul-înţelept îşi dau mîna în acest volum tulburător, într-un continuu dans al rolurilor şi al bucuriilor mărunte.” (Dan-Liviu Boeriu)
Robert Şerbans-a născut la 4 octombrie 1970, în Turnu Severin. Este absolvent al Facultăţii de Arte şi Design şi al Facultăţii de Construcţii, amîndouă din Timişoara, unde şi locuieşte.
Cărţi: Fireşte că exagerez (poezie, 1994, Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România), Odyssex (poezie, 1996), Piper pe limbă(interviuri, 1999, Premiul Filialei Timişoara a USR), Pe urmele marelui fluviu (coautor, poezie, 2002), Timişoara în trei prieteni (coautor, poezie, 2003), A cincea roată (interviuri, 2004, Premiul Filialei Timişoara a USR), Barzaconii (proză, 2005), Cinema la mine-acasă(poezie, 2006, Premiul revistei Observator cultural şi al Filialei Timişoara a USR), Athénée Palace Hotel (coautor, teatru, 2007), Ochiul cu streaşină (publicistică, 2007), O căruţă încărcată cu nimic (coautor, poezie, 2008), Moartea parafină (poezie, 2010, Premiul revisteiLuceafărul de dimineaţă şi al Filialei Timişoara a USR), Naraţiunea de a fi. Robert Şerban în dialog cu Şerban Foarţă (2013), Gura păcătosului. Dialog cu Valeriu Armeanu (2014), Timişoara. Artişti ai Generaţiei ’80 (critică de artă, 2015).

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii