Timisoara

Pompe de apa, de câte tipuri pot fi?

Pompe de apa, de câte tipuri pot fi?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
350

Voteaza & Distribuie

Descriere

O pompa de apa este un dispozitiv prin care poate fi pompata apa dintr-un put, dintr-un rau sau dintr-un canal, intr-un mod simplu si eficient. Aceasta este introdusa in lichidul ce urmeaza sa fie pompat care joaca si un rol de stabilizator al temperaturii si il pompeaza catre zona in care este nevoie de el.
Ceea ce stiu foarte putini oameni este faptul ca o hidropompa poate sa fie de mai multe feluri. Poti alege intre pompe ape uzate, pompe pentru apa curata sau pompe special destinate puturilor.

Pompe pentru apa curata


Sunt, fara doar si poate, cele mai populare pompe submersibile. Foarte multe modele de pompe sunt realizate special pentru a functiona in apa curata, fara impuritati. Aceste pompe sunt ideale pentru a pompa apa de ploaie dintr-un bazin in altul, pentru a pompa apa pentru udarea gradinii sau pentru a pompa apa dintr-un rau. In caz de nevoie pot fi folosite si pentru a elimina apa produsa de inundatii, insa este bine sa se calculeze cantitatea de namol din apa, in asa fel incat sa nu provoace probleme foarte mari.

Pompe pentru apa uzata

Apa murdara trebuie sa fie pompata undeva si de acest lucru se ocupa tot pompele submersibile. Apa menajera sau apa cu foarte mult noroi si cu particule foarte mari are nevoie de anumite elemente in plus pentru a putea fi eliminata asa cum trebuie. Pompele pentru apa uzata sunt mai rezistente decat cele pentru apa curata, insa sunt si destul de costisitoare. Este bine sa le alegi in functie de putere si de dimensiunea maxima a particulelor.

Pompe submersibile pentru puturi

De asemenea, foarte populare sunt pompele submersibile pentru puturi si fantani. De regula, aceste pompe sunt folosite pentru alimentarea cu apa a unei case. Este bine sa tii cont de dimensiunile pompei si sa te asiguri ca aceasta este destinata putului, in conditiile in care unele pompe nu sunt dimensionate pentru puturi foarte adanci si pot crea probleme ulterior.
Pompele submersibile pot fi, asadar, destul de variate, ceea ce face achizitia lor destul de dificila. Daca nu crezi ca te descurci cu o astfel de achizitie, este bine sa te orientezi spre un specialist care iti poate oferi mai multe informatii si te poate ajuta.