Timisoara

Povesti Trasnite

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
529

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 30 iulie 201522:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

POVEŞTI TRĂSNITE - un film genial ce nu trebuie ratat

Asociația Pelicula Culturală vă invită să vizionați comedia argentineană explozivă ce a deschis TIFF anul acesta: “Povești trăsnite” (Wild Tales), în regia lui Damian Szifron, joi, 30 iulie, de la ora 22.00, la Grădina de Vară Capitol.

Filmul, o excelentă farsă despre răzbunare, este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.

„Este ușor să îți dai seama ce i-a atras pe Pedro și Agustín Almódovar să producă acest film… Găseşti acest lucru în umorul neobişnuit, imaginile elegante şi modul îndrăzneț de a folosi muzica, în afecțiunea pentru oamenii de rând împinși la extreme.” (The Hollywood Reporter)

Inegalitatea, nedreptatea şi cererile societăţii în care trăim sunt cauze ale stresului şi depresiei pentru mulţi oameni. Unii însă, explodează. Acest film este despre ei.

Vulnerabili în faţa unei realităţi care se schimbă şi subit devine imprevizibilă, personajele din Poveşti trăsnite depăşesc linia subţire dintre civilizaţie şi barbarism. Dezamăgirea iubirii, reîntoarcerea la un trecut reprimat şi violenţa care se împletesc în conflicte întâmplătoare împing persoanjele la limita nebuniei, făcându-le să cedeze în faţa plăcerii incontestabile de a pierde controlul.

„Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce și incredibil de amuzantă. Regizorul și scenaristul Damián Szifron n-a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu și trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele” - Rolling Stone.

Povești trăsnite a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2015, a câștigat 23 de premii și alte 43 de nominalizări în diferite festivaluri internaționale. A fost prezentat în premieră în România la gala de deschidere a TIFF și rulează din 12 iunie în mai multe cinematografe din țară, nu și la Timișoara.

Biletele pot fi achiziționate înainte de proiecția filmului, la Grădina de vară “Capitol”. Prețul unui bilet este 10 de lei.

Pentru mai multe informații vizitați www.facebook.com/PeliculaCulturala

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta