Timisoara

Predare de stafeta Verde pentru Biciclete

Predare de stafeta Verde pentru Biciclete

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 3 ani si 8 luni
Vizualizari
397

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Predare de ștafetă Verde pentru Biciclete

Echipa Verde pentru Biciclete are un nou coordonator! După ce Romina Faur, coordonator VpB 2010 – 2017, și-a anunțat retragerea, ne-am îndreptat atenția asupra societății civile pentru a descoperi omul potrivit care să ducă mai departe campania care a dat României cea mai puternică și mai mare comunitate. L-am regăsit în persoana Anei Munteanu, activist pentru drepturile bicicliștilor, membru în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara, președintele asociației ”Borcanul cu ulei”, actriță și mămică.
Iată ce declară Ana Munteanu, noul coordonator Verde pentru Biciclete, la început de drum:
”Iubesc Timișoara enorm și cred din tot sufletul că orașul nostru poate să ajungă să poarte cu mândrie denumirea de "Orașul bicicletelor". Totodată, cred că orașul viitorului este cel în care pietonii, șoferii și bicicliștii pot coexista în armonie și viitorul acela nu este unul îndepărtat pentru Timișoara.
Pornind de la acest gânduri și cu aceste motivații în suflet sunt gata să duc mai departe proiectul Verde pentru Biciclete și sunt sigură că împreună cu comunitatea bicicliștilor din Timișoara vom reuși să deschidem noi canale de comunicare atât cu autoritățile locale cât și între locuitorii orașului.
Fie că o să fie vorba de pedalările VPB cu tradiție sau de noi proiecte de educație, informare și conștientizare, cuvinte ca: toleranță, dialog și respect vor caracteriza, ca și până acum, toate campaniile Verde pentru Biciclete. Sunt recunoscătoare că pot scrie mai departe povestea Verde pentru Biciclete împreună cu voluntarii și partenerii proiectului și abia aștept să ne punem pe treabă.”

Campania Verde pentru Biciclete a fost lansată în 25 octombrie 2008 ca proiect al Fundației Bega, sub inițiativa dlui Emil Cristescu. De-a lungul anilor, au fost organizate pedalări prin oraș și în afara sa, însumând mii de participanți. Cu eforturi susținute și cu un lobby pe măsură, s-au amenanjat piste de biciclete prin Timișoara, militând, în același timp, pentru respect între toți participanții la trafic: pietoni, bicicliști și șoferi.

Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare, susţinută de Fundaţia Bega.