Timisoara

Premiera pe scena timisoreana de opera

Detalii

Categorie
Articole arta/cultura
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
851

Voteaza & Distribuie

Descriere

Duminica seara am avut parte de premiera operetei „Liliacul" de Johann Strauss-fiul. Cu toate micile mele rezerve cu privire la decoruri, o parte din costume si din interpretarile celor aflati pe scena, nu pot spune decat ca a fost un succes deplin de public, cu sala plina si destul de multe aplauze.

Spectacolul, al carui regie, decoruri si costume au fost semnate de Mario de Carlo, a beneficiat de o interpretare mai mult decat excelenta a orchestrei condusa din nou de la pupitru de maestrul Victor Dumanescu. In mod deosebit mi-a placut actul al doilea, cu ale lui dansuri preluate din „Spargatorul de nuci" de Ceaikovski. Minunate interpretari - atat din partea balerinilor, cat si a orchestrei – ale menuetului, dansurilor spaniol, arab, chinez, napolitan (excelenta interpretare a sefului partidei de trompeta!), rusesc, dar si a can-canului, care s-a bucurat de aplauze furtunoase.

Am totusi, dupa cum spuneam, niste rezerve cu privire la interpretarea solistilor , mai ales dupa ce am vazut si repetitia generala. As fi preferat o parte a distributiei pe care am urmarit-o sambata, in persoana Marianei Sarba, a carei voce si interpretare imi par mult mai bune si mai potrivite pentru interpretarea Rosalindei decat ale Mihaelei Marcu. Mi s-a parut insa foarte reusita interpretarea Narcisei Brumar (Adela), cum de altfel mi-a placut, la repetitie, si Nicoleta Colceiar. Inainte sa merg mai departe, as vrea sa va semnalez si o nedumerire pe care mi-a creat-o aceasta noua montare inca de la repetitia generala: de ce trebuie Ida sa fie mai mult dezbracata decat imbracata?! Chiar daca ne gandim ca e balerina?!... Nu de altceva dar solistele baletului au fost mai imbracate decat ea! Dar, trecand peste acest aspect, mi-a placut si interpretarea lui Dan Pataca si o parte a interpretarii lui Marius Iuliu Mare. In rest... Da si nu prea.

Insa, per ansamblu, spectacolul va ramane o amintire placuta pentru ca muzica straussiana aduce mereu veselie si bucurie in suflet.

Autor: Monica Stan