Timisoara

Primavara spectaculoasa la Teatrul Maghiar

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
480

Voteaza & Distribuie

Descriere

Primăvară spectaculoasă la Teatrul Maghiar

Tuturor celor care nu cred în astenia de primăvară, Teatrul Maghiar de Stat 'Csiky Gergely' din Timișoara le-a pregătit un program variat: coregrafii excepționale, comedii pentru adulți și pentru copii și locuri atipice de întâlnire cu personajele - o cameră de hotel, un autobuz sau chiar în casele spectatorilor.
Startul primăverii îl dă TrupaZÉRÓ Balettdin Budapesta, cu spectacolul de mișcare non-verbal intitulat Nu e de ajuns, ce va avea loc duminică 1 martie, de la ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului.
„Cum reacționezi? Cum te afectează apariția altuia în peisajul, în spațiul tău? Unde este linia aceea magică ce arată unde se încheie adaptarea și unde începe manipularea? Trei dansatori și doi muzicieni reușesc să creeze o interacțiune unică pe scenă, atrăgând spectatorii în propria lor lume, uneori improvizată”, subliniază Flóra Eszter Sarlós, coregrafa spectacolului.
Cele mai bune hituri ale culturii pop maghiare din ultimii ani acompaniază comedia unui bărbat părăsit în fața altarului și discuțiile spumoase despre ce cred bărbații că își doresc femeile, în spectacolul Testosteron, cu ocazia reprezentațiilor din 3 și 4 martie.
Teatrul Maghiar de Stat se alătură campaniei naționale derulate de UNITER,Artiștii pentruArtiști, care vine în sprijinulartiştilor vârstnici cu probleme de sănătate. Astfel, sumele provenite din vânzarea biletelor pentru reprezentația Testosteron de miercuri 4 martie vor contribui la alimentarea Fondului de Solidaritate Teatrală.
8 Martie cu premii-surpriză, dans de dragoste și teatru la hotel
Ziua Internațională a Femeii va fi sărbătorită tot în pași de dans, împreună cu talentata actriță și coregrafă Andrea Gavriliu rezemată de Ștefan Lupu și Gabriel Costin. Zic Zacesteun spectacol de teatru-dans ce adună premiu după premiu încă din 2013, debordând de energie explozivă, sexualitate, umor şi sensibilitate. La final, spectatorii prezenți în Sala Mare au șansa să câștige premii-surpriză oferite de Teatrul Maghiar, cu ocazia tombolei de 8 Martie.
La capitolul scenelor inedite, actrițaBorbély B. Emília vine cu provocări noi. Ea își va urca personajul și publicul în autobuz în zilele de 11 și 12 martie, când spectacolul Mady-Babyîi va purta într-o călătorie imaginară spre Irlanda. Mady va putea fi revăzută și în zilele de 14 și 15, ca personaj în Niște fete sau cinci-în-unu. De data aceasta,acțiunea se petrece într-o cameră a hotelului Victoria, unde Borbély B. Emília este fiecare dintre cele cinci foste iubite ale unui bărbat aflat în pragul căsătoriei. Coproducția Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely și a Studioului Yorick din Târgu Mureș, bazată pe un text de Neil LaBute, poate fi înscenată aproximativ oriunde, astfel că Teatrul Maghiar propune timișorenilor să le transforme propriile case în spații teatrale. Cei interesați pot transmite solicitările și datele de contact la adresa pr@tm-t.ro.
Cei mici pot face cunoștință cu Noditza, zâna care îmbină însuşirile lui Huckleberry Finn, ale lui Alice, cea din Țara Minunilor şi ale clovnului versat, pentru a spune o poveste despre divorț pe înțelesul copiilor, vineri 20 martie, de la ora 10. În aceeași zi, la ora 15:00, juniorii află mai multe despre acceptarea de sine şi a celorlalţi, de la Zâna cu șapte capete.
Ziua de 20 martie se încheie cu Răsturnare, one-man show-ul tânărului actor Molnár Bence, satiră socială inspirată din Barosul satului de Petőfi Sándor, ce poate fi vizionată și în ziua de vineri, 27 martie.
Coproducția Moliendo Café realizată împreună cu actori ai Teatrului German de Stat în regia lui Silviu Purcărete va putea fi vizionată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Reflex” din Sfântu Gheorghe în zilele de 23, 24 și 25 ale lunii. Între timp, o colaborare fructuoasă se anunță și cea menită să aducă în Teatru spectacolul în limba franceză Le Tsar în ziua de 24 martie.
Toate spectacolele în limba maghiară beneficiază de traducere simultană în română. Biletele au prețuri cuprinse între 5 și 16 lei și pot fi achiziționate online sau de la casa de bilete, de luni până vineri între orele 16:00 și 19:00 sau cu o oră înaintea fiecărei reprezentații.