Timisoara

Primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de naștere

Primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de naștere

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 5 luni si 6 zile
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
441

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sarcina este perioada cea mai frumoasă din viața oricărei femei. Este perioada în care experimentezi stări și emoții pe care nu le-ai avut niciodată până la acel moment, când privești cu entuziasm către viitorul statut de mămică și în care îți pui o mulțime de întrebări legate de buna îngrijire a copilului. Stai liniștită, nimeni nu s-a născut învățat, însă puțină documentare înainte de momentul nașterii nu ar strica.

Există probabil multe dileme pe care le ai, de la cum trebuie sa te comporți cu bebelușul în primele zile de viață, cât mănâncă, cât doarme etc. De asemenea, dacă nu ai aflat despre metoda revoluționară de protecție a copilului tău în caz de boală, citește despre celulele stem și află cât de important este acest proces.

Dincolo de orice, trebuie să fii pregătită pentru venirea pe lume a celui mic și prin altele:

Aranjează-i camera

Fiecare bebeluș trebuie să aibă camera lui, pentru a nu crește cu credința că va dormi veșnic alături de părinți și pentru a-l obișnui cu sentimentul de a avea ceva propriu. Chiar dacă va fi prea mic să înțeleagă care este camera lui, pe parcus, el va asocia obiectele, culorile, jucăriile cu spațiul lui, în care se va simți cel mai confortabil și în siguranță. Decorează-i camera exact așa cum crezi că ar fi el cel mai fericit, în culori nu foarte pronunțate, însă cu multe personaje de desene lipite pe pereți, personaje care să fie prietenii lui în fiecare zi.

Cumpără-i hainele cele mai utile

Știm cu toții că viitoarele mămici au tendința de a cumpăra extrem de multe haine pentru bebeluș încă din timpul sarcinii, fără a se gândi, însă, că în primul an de viață crește extrem de repede și cel mai probabil nu va avea timp să poarte nici măcar jumătate din ele. Așadar, asigură-te că îi cumperi pentru primele luni câteva body-uri, deoarece pe acestea le va purta cel mai des. În rest, încearcă să îi cumperi cât mai puține ținute ca să nu riști să rămâi cu ele în dulap nepurtate.

Nu uita de biberoane!

Sunt probabil primele lucruri pe care ar trebui să le cumperi pentru cel mic, deoarece vei avea nevoie de ele permanent. Chiar dacă ți-ai propus să alăptezi, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și pot apărea tot felul de situații neprevăzute, așa că asigură-te că ești pregătită pentru orice. Există multe mămici care apelează la pompele pentru muls, fiind considerate o metodă mai comodă decât suptul de la sân, așa că poți lua în calcul cumpărarea uneia și pentru tine.

În concluzie, așteptarea celui mic poate reprezenta cea mai mare provocare pentru orice viitoare mămică. Dacă, însă, ești genul de persoană căreia îi place să fie permanent informată în legătură cu orice invenție sau inovație în legătură cu copilul, atunci profită de ultimele săptămâni de sarcină și relaxează-te la cumpărături sau citind despre ceea ce vei avea de făcut după ce acesta va veni pe lume.

Photo: Shutterstock.com