Timisoara

Primele minute intr-o masina inchiriata

Primele minute intr-o masina inchiriata

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
1046

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Primele minute intr-o masina inchiriata

Daca majoritatea accidentelor auto au loc la cativa km de la plecare sau de locul destinatiei, atunci majoritatea accidentelor auto in care sunt implicate masini inchiriate au loc la cateva minute dupa preluarea masinii.

Multi am trecut prin asta - sarim repede in masina inchiriata, introducem cheia, pornim masina si in cateva minute ne aflam in plina strada. In mijlocul traficului, cu autobuze, taxiuri, pietoni incercati sa cititi repede instructiunile de folosire in timp ce cautati butoane, faruri, lumini, stergatoare, controale de caldura sau un post radio preferat. Pe masura ce incepeti sa va orientati o sa realizati ca faceti fiecare greseala pe care ar face-o un sofer ne-experimentat.

Ca sa conduceti in conditii de siguranta cu o masina inchiriata urmati acest ghid.
- Verificati masina de zgarieturi, lovituri sau alte imperfectiuni majore de fata cu agentul firmei de inchirieri auto. Puteti face poze cu aparatul foto sau cu telefonul.
- Porniti masina. Chiar daca irositi benzina permiteti masinii sa se incalzeasca. Acest lucru va ofera posibilitatea de a va asigura ca masina functioneaza corespunzator, fara zgomote ciudate. Desi cei mai multi oameni verifica masina de zgarieturi si lovituri ca sa nu fie taxati la intoarcere, ei rareori verifica modul in care functioneaza masina efectiv.
- Verificati instalatia de aer conditionat si porniti-o. Astfel in masina se va racori sau se va incalzi in timp ce va orientati.
- Deschideti harta. Orientati-va cum puteti iesi in siguranta din parcare. Daca aveti un GPS este momentul sa-l setati. Recomandarea este sa aveti de back-up intotdeauna si o harta la Dumneavoastra.
- Fixati oglinzile. Nu e suficienta doar o ajustare rapida a oglinzii din spate. Trebuie sa verificati si oglinzile laterale.
- Verificati radioul. Chiar daca pare un lucru nesemnificativ acesta poate fi cel mai important pas. Multe accidente sunt cauzate de conducatorii auto care incearca sa regleze radioul. Porniti radioul, vedeti unde este butonul de cautare si cum puteti memora un post.
- Gasiti comenzile pentru geamuri.
- Verificati unde sunt semnalizatoarele chiar daca sunt acolo unde va asteptati sa fie.
- Verificati stergatoarele de parbriz chiar inainte de a verifica luminile. Daca incepe sa ploua brusc veti avea nevoie sa utilizati stergatoarele.
- Localizati luminile, mai intai butoanele de on-off iar apoi faza lunga de drum (in cazul in care va deplassati pe timp de noapte).
- Identificati rezervorul de benzina si dispozitivul de blocare a capacului.
- Verificati frana de mana. E in functiune? Nu vreti ca angajatii companiei de inchirieri masini sa simta mirosul de frane arse chiar inainte ca Dumneavoastra sa iesiti din parcare. Gasiti frana de mana si eliberati-o daca este cazul.
- Porniti masina si cautati iesirea din parcare.
- Iesiti in trafic si conduceti in lumea mare!
- Drum bun!